Astazi la pranz am avut pofta de un desert usor si parfumat, dar care sa poata fi cat mai usor de preparat. Si pentru ca vremea rece de dimineata nu ma incuraja deloc sa ies la cumparaturi, m-am hotarat sa inventariez ingredientele pe care le aveam in frigider. Spre norocul meu, am gasit tot ce aveam nevoie si asa a luat nastere reteta de astazi: briose cu urda si stafide, care pot fi consumate atat calde, abia scoase din cuptor, cat si reci, atunci cand toate gusturile si mirosurile s-au intrepatruns deja, pentru un rezultat cu adevarat delicios.
Retineti ca ingredientele acestei retete nu necesita atentie sporita in ce priveste temperatura la care trebuie folosite sau modul lor de preparare – deci nu aveti cum sa gresiti la aceste capitole -, asa ca briosele vor avea un succes garantat, fiind gata de servit in doar 40 de minute.
Daca vreti sa le incercati, iata si pasii pe care trebuie sa ii urmati… pam-pam :
- 250 g biscuiti digestivi
- 50 g unt
- 150 ml lapte
- 2 linguri de zahar pudra pentru ornat
- 400 g urda
- 2 oua
- 130 g iaurt
- 3 linguri de miere
- coaja rasa de la o lamaie
- 1 pastaie de vanilie
- 2 linguri de stafide aurii
- Biscuitii se sfarama intr-un blender, si se pun apoi intr-un bol.
- Untul se pune intr-un vas pe foc pana se topeste, peste el se adauga laptele si se amesteca, apoi se toarna peste biscuiti.
- Pesmetul de biscuiti se amesteca bine cu laptele si untul, formand astfel baza brioselor.
- Se bat ouale cu iaurtul, se adauga apoi urda, mierea si aromele: coaja de lamaie, semintele de la pastaia de vanilie.
- Se amesteca totul bine si se incorporeaza stafidele care au stat in apa cateva minute pentru a se hidrata.
- Pentru coacere se vor folosi forme sau tava din silicon.
- In forme se pune cate o lingura din aluatul de biscuiti, apoi 2 linguri din amestecul cu urda.
- Se presara cateva stafide deasupra si se baga la cuptor.
- Briosele se lasa la copt 20 de minute, apoi se scot, se lasa cateva minute la racit si se orneaza cu zahar pudra.
Spor la gatit si pofta buna!
P.S.: Daca va plac deserturile mai racoritoare, notati si reteta mea de cupcakes cu nuci caju si frosting de limeta.
Ce bine arata….