Briose cu Urda si Stafide

Briose cu urda si stafide

Astazi la pranz am avut pofta de un desert usor si parfumat, dar care sa poata fi cat mai usor de preparat. Si pentru ca vremea rece de dimineata nu ma incuraja deloc sa ies la cumparaturi, m-am hotarat sa inventariez ingredientele pe care le aveam in frigider. Spre norocul meu, am gasit tot ce aveam nevoie si asa a luat nastere reteta de astazi: briose cu urda si stafide, care pot fi consumate atat calde, abia scoase din cuptor, cat si reci, atunci cand toate gusturile si mirosurile s-au intrepatruns deja, pentru un rezultat cu adevarat delicios.

Briose cu biscuiti, urda si stafide

 

Briosa pufoasa cu urda si stafide aurii

 

Muffins cu biscuiti, urda si stafide

Retineti ca ingredientele acestei retete nu necesita atentie sporita in ce priveste temperatura la care trebuie folosite sau modul lor de preparare – deci nu aveti cum sa gresiti la aceste capitole -, asa ca briosele vor avea un succes garantat, fiind gata de servit in doar 40 de minute.

Daca vreti sa le incercati, iata si pasii pe care trebuie sa ii urmati… pam-pam :D :

5.0 from 1 reviews
Briose cu Urda si Stafide
 
Timp de Pregatire
Timp de Gatit
Timp Total de Preparare
 
Reteta de briose cu baza din pesmet de biscuiti si compozitie pufoasa de urda si stafide aurii.
Tipul Retetei: Desert
Numar Portii: 10
Ingrediente
Ingrediente aluat biscuiti:
  • 250 g biscuiti digestivi
  • 50 g unt
  • 150 ml lapte
  • 2 linguri de zahar pudra pentru ornat
Ingrediente compozitie urda:
  • 400 g urda
  • 2 oua
  • 130 g iaurt
  • 3 linguri de miere
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 pastaie de vanilie
  • 2 linguri de stafide aurii
Instructiuni
Preparare aluat de biscuiti:
  1. Biscuitii se sfarama intr-un blender, si se pun apoi intr-un bol.
  2. Untul se pune intr-un vas pe foc pana se topeste, peste el se adauga laptele si se amesteca, apoi se toarna peste biscuiti.
  3. Pesmetul de biscuiti se amesteca bine cu laptele si untul, formand astfel baza brioselor.
Preparare compozitie cu urda:
  1. Se bat ouale cu iaurtul, se adauga apoi urda, mierea si aromele: coaja de lamaie, semintele de la pastaia de vanilie.
  2. Se amesteca totul bine si se incorporeaza stafidele care au stat in apa cateva minute pentru a se hidrata.
Coacere briose:
  1. Pentru coacere se vor folosi forme sau tava din silicon.
  2. In forme se pune cate o lingura din aluatul de biscuiti, apoi 2 linguri din amestecul cu urda.
  3. Se presara cateva stafide deasupra si se baga la cuptor.
  4. Briosele se lasa la copt 20 de minute, apoi se scot, se lasa cateva minute la racit si se orneaza cu zahar pudra.

 



Spor la gatit si pofta buna!

P.S.: Daca va plac deserturile mai racoritoare, notati si reteta mea de cupcakes cu nuci caju si frosting de limeta.

Comments

Trackbacks

Leave a Reply to Briose cu Cacao – Briose de Acasa Cancel reply

Acorda o Nota: