Briose Valentine’s cu Ciocolata si Capsuni

Briose Valentine's cu ciocolata si capsuni

Desi nu cred ca trebuie sa sarbatorim dragostea doar cu ocazii speciale ca Valentine’s Day sau Dragobete, ci sa o traim si sa o pretuim in fiecare zi, cred in acelasi timp ca avem nevoie de momente speciale in care sa facem lucruri pe care nu le facem zilnic pentru persoana iubita. Si pentru ca indragostitii gasesc mereu mijloace inedite prin care isi arata sentimentele, eu am ales astazi sa imi exprim dragostea printr-o reteta noua de briose (una dedicata indragostitilor, bineinteles): briose Valentine’s cu ciocolata si capsuni.

Sper ca rezultatul pe care il vedeti in aceste fotografii sa va incante si pe voi (asa cum ne-a incantat pe mine si pe jumatatea mea :) ) si sa va convinga sa incercati si voi reteta (fie ca e de Valentine’s Day, de Dragobete, sau oricand doriti sa va rasfatati persoana iubita cu un desert special).

Briose Valentine's Day cu ciocolata si capsuni

 

Briosa cu ciocolata si capsuni

Briosele cu ciocolata si capsuni se pregatesc in aproximativ o ora si douazeci de minute si va asigur ca merita din plin! Gradul de dificultate al retetei este unul mediu, singura misiune ceva mai complicata fiind aceea de a gasi capsuni proaspete in luna februarie – eu, una, am reusit sa le gasesc abia dupa doua zile de cautari, intr-un supermarket din cartierul unde locuiesc; sper ca voi sa aveti mai mult noroc! :D

5.0 from 2 reviews
Briose Valentine's cu Ciocolata si Capsuni
 
Timp de Pregatire
Timp de Gatit
Timp Total de Preparare
 
Reteta de briose cu ciocolata, capsuni si coniac, de Ziua Indragostitilor.
Tipul Retetei: Desert
Numar Portii: 12
Ingrediente
Ingrediente aluat:
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 250 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 50 g ciocolata neagra de menaj
Ingrediente crema:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 3 linguri de zahar pudra
  • 100 g ciocolata neagra de menaj
  • 1 lingura de coniac
  • 1 lingura cacao
Ingrediente pentru ornat:
  • 12 capsuni
  • 60 g ciocolata neagra de menaj
Instructiuni
Preparare aluat:
  1. Ouale se separa, punand albusurile si galbenusurile in boluri diferite.
  2. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, apoi se toarna laptele, esenta de rom si uleiul.
  3. Peste ingredientele lichide se incorporeaza faina si praful de copt, apoi se amesteca bine.
  4. Albusurile se bat separat, pana se formeaza o spuma tare. Aceasta se adauga peste compozitia formata anterior si se amesteca incet cu o lingura.
  5. Ciocolata se taie in bucatele mici si se adauga in aluat.
  6. Se pregateste tava speciala de briose, asezand in fiecare forma cate o foita de copt, apoi se toarna aluatul in fiecare foita.
  7. Tava se baga apoi in cuptorul incins, la o temperatura medie.
  8. Briosele se coc in 20 de minute, apoi se scot si se lasa la racit.
Preparare crema:
  1. Ciocolata se topeste la bain-marie. Se ia apoi de pe foc si se adauga o lingura de coniac si o lingura de cacao. Amestecul se lasa la racit 3-4 minute.
  2. Smantana si zaharul pudra se mixeaza pana se obtine o frisca tare. Peste acesta se toarna ciocolata si se amesteca. Crema obtinuta se lasa la frigider timp de 10 minute, pana se intareste.
  3. Intre timp se topeste si restul de ciocolata, tot la bain-marie.
  4. Capsunile se spala si se usuca, apoi se inmoaie pe jumatate in ciocolata topita.
  5. Briosele se orneaza cu crema, iar deasupra fiecareia se aseaza cate o capsuna glazurata cu ciocolata.



Cautati si alte idei pentru desertul de Ziua Indragostitilor? Am aici inca doua propuneri pentru voi: briose Valentine’s cu cirese si crema de sampanie si cupcakes cu sirop de trandafiri.

Spor la gatit, pofta buna si sa fiti iubiti! :)

Comments

  1. Andreea says

    Buna! Arata interesant si as vrea sa incerc. Daca nu am capsuni si renunt la ornare, poate sa ramana doar acea ciocolata deasupra?

    • says

      Buna Andreea,

      Evident ca poti, tu hotarasti cum vor arata briosele tale. Vor fi foarte gustoase si fara capsuni, insa este la fel de adevarat ca renuntand la capsuni, briosele nu vor mai fi la fel de interesante, dupa cum ai spus. Depinde doar de tine.

      Spor la gatit si te mai astept!

  2. poghirca zoia cornelia ana says

    Visez la o briosa umpluta cu nutela ,! Nu vreau sa se lase nutela ! Cum este posibil? Ati experimentat? Mii de multumiri!

    • says

      Ideea ta de reteta difera putin de cea scrisa de mine mai sus, dar am sa incerc sa-ti raspund.

      Daca am inteles corect, iti este teama sa nu se lase briosa din cauza umpluturii de Nutella. In cazul asta, cred ca poti incerca 2 variante:
      1. poti face o compozitie mai tare de aluat pe care il poti turna in foite de copt punand o lingura de aluat, o lingurita de Nutella si iar o lingura de aluat, apoi le poti coace. Din pacate consistenta cremei de ciocolata din mijlocul briosei nu va mai fi moale.
      2. poti coace orice aluat de briose, iar dupa racire le poti taia “capacul” si poti adauga Nutella.

      Sper sa te ajute cele doua variante de mai sus. Spor la gatit! :)

  3. Elena says

    Draga Marilena,

    Briosele tale arata foarte bine si sunt convinsa ca au si un gust extraordinar. Am descoperit site-ul tau si sunt tare incantata. Vreau sa incerc cateva retete, dar am nevoie de o lamurire: ce tip/marca de smantana pentru frisca folosesti? Este vorba despre smantana lichida pentru frisca din comert? Poate fi folosita si aceasta? Eventual de unde o achizitionezi?

    Multumesc!

  4. says

    Buna Elena,

    Multumesc pentru cuvintele frumoase!
    Intr-adevar, folosesc smantana lichida pentru frisca – o gasesti in supermarketurile mai bine aprovizionate. Din experienta, iti recomand sa folosesti smantana lichida proaspata, care se pastreaza la rece.
    Sper sa iti fie de folos sfatul meu.
    Spor la gatit!

Trackbacks

Leave a Reply to Alexandra Cancel reply

Acorda o Nota: