Briose Valentine’s cu Cirese si Crema de Sampanie

Briose Valentine's cu cirese si crema de sampanie

Se apropie sarbatoarea de Sfantul Valentin, iar eu am o idee de cadou, numai bun de Ziua Indragostitilor – e drept ca pentru jumatatea mea nu mai este o surpriza, odata ce a trebuit sa o pregatesc de astazi pentru a o publica aici :) dar pentru aceia dintre voi care inca nu v-ati hotarat cu ce sa va surprindeti partenerul / partenera vinerea viitoare, sper ca reteta mea de briose Valentine’s cu cirese si crema de sampanie sa fie cat mai aproape de ce cautati.

Briose de Sfantul Valentin

 

Briose cu sampanie si cirese amare

 

Briose de Ziua Indragostitilor, cu cirese amare si sampanie

Iata si ingredientele si instructiunile pentru un cadou de Valentine’s Day, pe cat de simplu de realizat, pe atat de gustos si elegant:

Briose Valentine's cu Cirese si Crema de Sampanie
 
Timp de Pregatire
Timp de Gatit
Timp Total de Preparare
 
Cadou de Valentine's Day: briose cu cirese amare si crema de sampanie.
Tipul Retetei: Desert
Numar Portii: 24
Ingrediente
Ingrediente aluat:
  • 1 pachet de unt (300 g)
  • 2 si ½ cani faina
  • 2 cani de zahar
  • 100 g cacao
  • 4 oua
  • 1 cana de lapte
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
Ingrediente crema:
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 4 linguri zahar pudra
  • 4 linguri de sampanie
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 24 cirese amare din conserva, pentru ornat
Instructiuni
Preparare aluat:
  1. Intr-un vas, pe foc, se amesteca zaharul, cacaua si laptele. Focul trebuie sa ramana la o intensitate medie, asa incat ingredientele sa nu se lipeasca.
  2. Se lasa amestecul sa fiarba aproximativ sapte minute, timp in care se amesteca in continuu cu o lingura.
  3. Se adauga apoi untul taiat cubulete si se lasa la fiert inca zece minute.
  4. Se amesteca in continuu in acest interval de timp, in asa fel incat ingredientele sa se omogenizeze.
  5. Se ia vasul de pe foc si se lasa la racit aproximativ zece minute.
  6. Intre timp se separa albusurile de galbenusuri si se pun in vase diferite.
  7. Galbenusurile se amesteca bine folosind o lingura, iar albusurile se bat cu mixerul pana devin spuma.
  8. Se toarna incet compozitia calduta de cacao si esenta de vanilie peste galbenusuri, apoi se cerne faina si se adauga praful de copt.
  9. Compozitia se amesteca bine cu mixerul, apoi se incorporeaza albusurile batute spuma, dupa care se omogenizeaza totul cu o lingura sau spatula.
  10. Aluatul astfel format se pune in forme de briose si se baga in cuptor.
  11. Briosele vor sta la copt douazeci de minute, la foc mediu, dupa care se lasa la racit o jumatate de ora.
Preparare crema:
  1. Se pun intr-un bol branza mascarpone, smantana, si cele patru linguri de zahar pudra.
  2. Se amesteca aceste ingrediente cateva minute pana se obtine o crema pufoasa.
  3. Se adauga cate o lingura de sampanie continuand mixarea, iar la final o lingurita de esenta de vanilie.
  4. Crema obtinuta se foloseste pentru ornarea brioselor, iar deasupra se aseaza cate o cireasa amara.



Va urez pofta buna si multa, multa dragoste! :D

Trackbacks

Speak Your Mind

Acorda o Nota: