In timp ce imi faceam aprovizionarea din piata de legume si fructe, am zarit cateva pahare cu zmeura proaspata. Nu am rezistat tentatiei si am cumparat doua pahare – cu scopul de a le folosi intr-o noua reteta de briose cu fructe, bineinteles! Asa au rezultat briosele cu zmeura si nuca de cocos de astazi, gustoase, pufoase si parfumate.
Reteta este o combinatie incantatoare de arome, iar pentru un debut reusit al zilei puteti servi briosele alaturi de o ceasca de ceai, eventual pe o terasa, sub razele placute ale soarelui
Timpul de preparare este foarte scurt, in 40 de minute briosele vor fi gata coapte si tocmai bune de servit, daca urmati pasii de mai jos:
- 3 oua
- 200 g zahar
- 50 ml ulei
- 50 ml lapte
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 100 g nuca de cocos
- 150 g faina
- 1 plic praf de copt
- coaja rasa de la o lamaie
- 200 g zmeura
- 3-4 linguri de musli cu ovaz
- Ouale si zaharul se pun intr-un bol inalt si se mixeaza timp de 5 minute, pana se transforma intr-o spuma tare.
- Se adauga incet uleiul si se amesteca aluatul, apoi se toarna laptele si esenta de vanilie.
- Faina si praful de copt se cern in aluat si se amesteca.
- Se incorporeaza nuca de cocos rasa si coaja de lamaie rasa.
- Cantitatea de ulei din aceasta reteta fiind destul de mica, se vor folosi forme sau tava din silicon, pentru ca briosele sa se desprinda usor dupa coacere.
- Aluatul se toarna in forme, se adauga cateva bucati de zmeura deasupra si cate o lingurita de musli crocant.
- Formele se baga in cuptorul incins, la o temperatura medie, pentru aproximativ 20 de minute.
- Dupa coacere, briosele se scot si se lasa la racit, putand fi apoi servite.
Gasiti aici o alta reteta de briose cu zmeura. Iar daca va plac deserturile cu multe fructe, atunci sigur o sa va placa si reteta aceasta de briose cu cirese si capsuni. Incercati-le!
Spor la gatit si pofta buna!
Le-am făcut și eu, dar cu vișine
180 de grade și au ieșit excelent.