Briosele lui Mos Craciun

Briosele lui Mos Craciun

In mai putin de trei saptamani Mos Craciun ne va vizita cu cadouri, iar eu m-am gandit sa ii pregatesc cateva briose speciale de sarbatori, pe care sa i le ofer in noaptea de Ajun – astazi facem doar repetitie ;) . Briosele lui Mos Craciun trebuie sa fie pregatite cu mult drag, decorate in culorile lui preferate, dar mai ales sa fie foarte gustoase – Mosul trebuie rasplatit pentru toate cadourile pe care ni le ofera :D

Ingredientele pe care le vom folosi ne vor ajuta sa “desenam” un tablou frumos de iarna si sa realizam o combinatie inspirata, cu arome fine, dulci-acrisoare.

Briose cu crema mascarpone si rodie

 

Briose de Craciun cu seminte de rodie

 

Briosa lui Mos Craciun, cu mascarpone si seminte de rodie

Sa incepem!

Briosele lui Mos Craciun
 
Timp de Pregatire
Timp de Gatit
Timp Total de Preparare
 
Reteta brioselor lui Mos Craciun, exact asa cum ii plac lui: super-pufoase si decorate cu crema fina de branza mascarpone si seminte proaspete de rodie. Nu-i asa ca seamana cu caciula Mosului? :)
Tipul Retetei: Desert
Numar Portii: 16
Ingrediente
Ingredientea luat:
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 150 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • 200 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • coaja rasa de la ½ portocala
  • 100 g ciocolata alba
Ingrediente crema:
  • 250 g mascarpone
  • 2 linguri smantana grasa
  • 3 linguri zahar pudra
  • semintele de la o rodie
Instructiuni
Preparare aluat:
  1. Mai intai se separa albusurile de galbenusuri.
  2. Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul (le vom adauga mai tarziu).
  3. Galbenusurile se amesteca bine cu o lingura, iar peste ele se toarna laptele si uleiul, amestecand in continuare.
  4. Se adauga aromele: coaja de portocala si esenta de vanilie.
  5. Peste amestecul de ingrediente lichide se cerne faina impreuna cu praful de copt si se amesteca.
  6. Se adauga si albusurile batute spuma si se omogenizeaza incet.
  7. Ciocolata alba rupta bucatele se incorporeaza in aluatul format.
  8. In tava de briose se aseaza foite de copt, apoi se toarna aluatul.
  9. Tava se baga in cuptorul preincins, la o temperatura medie.
  10. Briosele se vor coace in aproximativ 20 de minute. Se scot apoi si se lasa la racit, pe un platou.
Preparare crema:
  1. Intr-un bol se amesteca branza mascarpone cu zaharul pudra si se mixeaza pentru cateva minute.
  2. Se adauga smantana, continuand mixarea pana se obtine o crema fina.
  3. Rodia se spala si se desface, scotand toate semintele intr-un bol.
Montare briose:
  1. Briosele se orneaza cu crema si cu seminte rosii de rodie, apoi se aseaza pe un platou langa bradul impodobit :)

 



Spor la gatit si pofta buna!

P.S.: Va recomand reteta mea de briose turta dulce cu bezea, daca planuiti sa gatiti alaturi de cei mici – lasati-i pe ei sa le orneze si va iesi mega-distractie! :)

Trackbacks

Speak Your Mind

Acorda o Nota: