Stim deja ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei; eu m-am obisnuit sa o respect cu strictete, pentru ca am observat cat de mult ma ajuta: am un inceput mai bun al zilei, mult mai multa energie, iar senzatie de foame revine mai greu intre mese. Micul dejun de weekend insa, este cu totul special, pentru ca am timpul necesar sa pregatesc feluri mai elaborate si bineinteles pentru ca am timp suficient sa le savurez pe indelete.
Pentru mine, un mic dejun complet trebuie sa contina oua, paine prajita, cafea si, bineinteles, ceva bun si dulce . Iar duminica trecuta am gasit momentul ideal sa pregatesc cupcakes cu cafea si biscuiti cu cacao, pentru ca aveam ingredientele potrivite in bucatarie, timp berechet si dispozitia perfecta. La final, chiar inainte de a le fotografia, am gustat un cupcake si am baut o ceasca de cafea, pentru ca toata casa era parfumata de mirosul de vanilie, cafea si biscuiti – n-am putut sa mai rezist!
Gasiti mai jos reteta mea si retineti ca, dupa ce se racesc, puteti pastra cupcakes-urile la frigider in cutii inchise ermetic, pentru 2 sau 3 zile.
- 250 g unt
- 150 g zahar
- 2 oua
- 2 linguri smantana
- 250 g faina
- 1 plic praf de copt
- 1 lingurita extract vanilie
- 12 biscuiti cu cacao
- 250 g branza mascarpone
- 2 linguri zahar pudra
- 2 linguri cafea solubila
- 3 biscuiti cu cacao, zdrobiti
- 12 biscuiti cu cacao, pentru ornat
- Se prepara cafeaua si se lasa la racit.
- Untul si zaharul se pun intr-un bol si se mixeaza cateva minute, pana cand zaharul s-a topit.
- Se incorporeaza ouale si se amesteca in continuare, apoi se adauga cele 2 linguri de smantana si extractul de vanilie.
- Se cern faina si praful de copt, iar aluatul se omogenizeaza.
- Pentru coacere se folosesc foite speciale de copt care se aseaza in tava de cupcakes. In fiecare foita, la baza acesteia, se aseaza cate un biscuit (vedeti fotografia de mai sus, cu briosa in sectiune), apoi se toarna aluatul.
- Tava se baga in cuptorul preincins pentru aproximativ 20 de minute.
- Dupa coacere cupcakes-urile se scot din tava si se lasa la racit.
- Branza mascarpone si zaharul se mixeaza cateva minute pana cand se obtine o crema tare.
- Se adauga cafeaua preparata mai devreme si firimiturile de biscuiti, apoi se amesteca.
- Cupcakes-urile se orneaza cu frosting si biscuiti intregi (pentru ornat, eu am folosit biscuti "sendvis" cu crema, dar puteti folosi biscuiti simpli cu cacao).
Va urez spor la gatit, pofta buna si va recomand inca o reteta de cupcakes in care am folosit cafea.
Speak Your Mind