Pentru ca nu am mai pregatit de mult cupcakes (briosele au fost la mare cerere pe aici in ultima vreme ), pentru astazi m-am gandit sa gatesc cupcakes cafea cu lapte: cupcakes cu blat usor si pufos, si frosting delicios din unt si esenta de vanilie – bun de te lingi pe degete!
Ca de obicei, am facut si cateva fotografii cu rezultatul final – de data aceasta doar cu lumina naturala! Sper sa va placa:
Daca v-am facut curiosi si vreti sa stiti cum se gatesc bunatatile astea, va invit sa notati reteta mea:
- 2 oua
- 1 cana de cafea cu lapte (250 ml)
- 200 g unt
- 200 g zahar
- 250 g faina
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahar bourbon
- 200 g unt (82% grasime)
- 3 linguri zahar pudra
- 5 linguri lapte condensat
- 1 lingurita esenta de vanilie
- Untul (la temperatura camerei) se pune intr-un bol impreuna cu zaharul si se mixeaza pana cand zaharul se topeste.
- Se aduga ouale si se continua mixarea.
- Se toarna o cana de cafea cu lapte si se amesteca in continuare.
- Se cerne faina si praful de copt, apoi se adauga zaharul bourbon si se omogenizeaza aluatul format.
- Pentru coacere se pot folosi forme de silicon sau tava de teflon in care se aseaza foite de copt. Aluatul se toarna in foite si se baga la cuptor.
- Cupcakes-urile se coc 20 de minute, la foc mediu, apoi se scot si se lasa la racit.
- Untul moale se mixeaza impreuna cu zaharul pudra aproximativ 5 minute.
- Se adauga laptele condensat si esenta de vanilie.
- Toate ingredientele se mixeaza pana se obtine o crema lucioasa.
- Cupcakes-urile se orneaza cu frosting si se lasa la frigider 20-30 de minute inainte de servire.
Pana astazi, cea mai populara reteta din categoria cupcakes a fost reteta de cupcakes cu nuca de cocos. Sunt deja curioasa ce pozitie va ocupa reteta de astazi in preferintele voastre
Spor la gatit si pofta buna!
[…] P.S.: Mai am aici o reteta care se prepara la fel de rapid: cupcakes cafea cu lapte. […]