Pentru mine, desert inseamna aproape intotdeauna ciocolata. Incerc cu placere diverse ingrediente in retetele mele pentru a obtine o gama variata de arome, forme si culori, dar este absolut necesar sa ma intorc la ciocolata din cand in cand! Iar acum este timpul sa folosesc din nou ingredientul meu preferat In reteta de astazi am folosit ciocolata, menta si cacaua pentru a obtine un desert special: cupcakes cu ciocolata si lichior de menta.
Cateva sfaturi inainte de a trece la gatit: lichiorul de menta si ciocolata cu crema de menta le puteti gasi in supermarket-urile bine aprovizionate; eu am folosit ciocolata After Eight pentru a-mi usura munca, intrucat bucatile de ciocolata sunt ambalate individual si pot fi folosite usor, atat in compozitie, cat si la final, pentru ornat.
Va invit sa incercati si voi reteta si astept impresii!
- 2 oua
- 1 cana zahar
- 1 cana lapte
- 1 pachet unt
- 1 si ½ cani faina
- 4 linguri de cacao
- 1 plic praf de copt
- 90 g ciocolata cu menta
- 250 g mascarpone
- 200 ml smantana pentru frisca
- 3 linguri de zahar pudra
- 90 g ciocolata de menaj topita
- 3 linguri cacao
- 2 linguri lichior de menta
- cateva bucati de ciocolata cu menta pentru ornat
- Se scoate untul de la frigider cu aproximativ 30 de minute inainte de inceperea prepararii aluatului.
- Untul la temperatura camerei se pune intr-un bol impreuna cu zaharul si se amesteca cu mixerul timp de 5-7 minute.
- Se adauga ouale si laptele, pe rand, amestecand in continuu.
- Faina, praful de copt si cacaua se cern impreuna, apoi se incorporeaza in aluat. Toate ingredientele se amesteca bine.
- Foitele de copt se aseaza in forme de cupcakes/briose, iar in fiecare foita se aseaza cate o bucata de ciocolata cu menta, peste care se toarna aluatul.
- Cupcakes-urile se coc timp de 20 de minute la foc mediu, apoi se lasa la racit 30 de minute.
- Branza mascarpone se mixeaza impreuna cu zaharul.
- Separat, se bate smantana pana se obtine o frisca tare, apoi se amesteca cu branza mascarpone.
- Se adauga cele doua linguri de lichior, iar la final se adauga cacaua si ciocolata topita, apoi se amesteca bine toate ingredientele.
- Frosting-ul se lasa la frigider 15-30 de minute.
- Cupcakes-urile se orneaza cu frosting, fie folosind o lingura, fie folosind o punga speciala pentru ornat, iar la final se adauga cate o bucata de ciocolata cu menta.
Spor la gatit si pofta buna!
P.S.: S-ar putea sa va placa si aceasta reteta de cupcakes cu sirop de trandafiri.
[…] care de asemenea le puteti pregati pentru masa de Revelion: cupcakes cu bomboane Ferrero Rocher, cupcakes cu ciocolata si lichior de menta, briose cu cacao, alune si fructe de […]