Cupcakes cu Ciocolata si Mandarine

Cupcakes cu ciocolata si mandarine

Nu am mai gatit de mult cu ciocolata, nu credeti? Stiam eu! :P Daca tot suntem de acord in ce priveste ingredientul principal, sa trecem mai departe: va propun reteta urmatoare de cupcakes cu ciocolata si mandarine. Eu gasesc combinatia de ciocolata cu mandarine delicioasa si cred ca reteta asta se potriveste atat ca desert dupa o masa obisnuita de pranz, cat si ca un mic rasfat de duminica dupa-amiaza.

Reteta este foarte usoara si poate fi gata in aproximativ o ora si zece minute.

Cupcake cu ciocolata

 

Cupcakes cu ciocolata si felii de mandarina

 

Cupcakes cu crema de ciocolata si mandarine

Inainte de a nota reteta, trebuie sa stiti urmatoarele: ouale, untul si laptele trebuie scoase din frigier cu o jumatate de ora inainte de inceperea pregatirii aluatului, pentru a le aduce la temperatura camerei.

Cupcakes cu Ciocolata si Mandarine
 
Timp de Pregatire

Timp de Gatit

Timp Total de Preparare

 

Cupcakes cu cacao, ciocolata (cum altfel? :) ) si mandarine.
Tipul Retetei: Desert
Numar Portii: 16

Ingrediente
Ingrediente Aluat:
  • 1 pachet unt
  • 1 cana zahar
  • 2 oua
  • 1 cana de lapte
  • esenta de portocale, dupa gust
  • coaja de la 2 mandarine
  • 2 cani faina
  • 1 plic praf de copt
Ingrediente Frosting:
  • 250 g mascarpone
  • 150 g crema de ciocolata
  • 2 linguri de cacao
  • 3 linguri de zahar pudra
  • 2 mandarine pentru ornat

Instructiuni
Preparare Aluat:
  1. Untul taiat cuburi se pune intr-un bol si se amesteca cu mixerul, la viteza medie, pana devine cremos.
  2. Se adauga zaharul si se mixeaza pana cand acesta se dizolova in compozitie.
  3. Ouale se adauga unul cate unul, amestecand in continuu.
  4. Se adauga apoi laptele, esenta de portocale si coaja de la cele doua mandarine.
  5. Pentru a obtine cupcakes pufoase, este bine ca faina sa fie cernuta impreuna cu praful de copt, inainte ca ambele sa fie incorporate in aluat.
  6. Toate ingredientele se amesteca bine cateva minute.
  7. Se pun foitele de copt in forme sau tava si se umplu cu compozitia, apoi se baga in cuptorul incins pentru 20 de minute, dupa care se lasa la racit.
Preparare Frosting:
  1. Se amesteca 250 g mascarpone impreuna cu 3 linguri de zahar timp de aproximativ 3 minute.
  2. Se adauga 150 g de crema de ciocolata si 2 linguri de cacao.
  3. Crema obtinuta se lasa la frigider 30 de minute, timp in care devine putin mai ferma.
Pentru ornare, cele doua mandarine se taie in felii subtiri. Apoi, peste cupcakes se adauga frostingul si feliile de mandarine.



Pofta buna si o dupa-amiaza placuta!

Comments

Speak Your Mind

Acorda o Nota: