Cupcakes cu Ciocolata Neagra si Ricotta

Cupcakes cu ciocolata neagra si ricotta

Am mai spus-o si o repet: pot cadea prada tentatiei ciocolatei in orice moment si nu mi-e frica s-o recunosc. Asta e! :) Si ca sa nu mai pierdem timpul cu confesiuni, sa trecem la treaba: vom gati cupcakes cu ciocolata neagra si ricotta. Am zis!

Laptele si branza ricotta fac aceste cupcakes dulci si pufoase, in timp ce fulgii amarui de ciocolata contrabalanseaza intreaga compozitie. Priviti:

Cupcakes cu ciocolata

 

Cupcakes si lapte cald la micul dejun

 

Cupcakes cu ciocolata neagra

 

Cupcakes cu ricotta si frosting de ciocolata neagra

Ca de obicei, puteti printa reteta direct aici:

Cupcakes cu Ciocolata Neagra si Ricotta
 
Timp de Pregatire

Timp de Gatit

Timp Total de Preparare

 

Reteta de cupcakes cu branza ricotta si frosting de mascarpone cu ciocolata neagra.
Tipul Retetei: Desert
Numar Portii: 12

Ingrediente
Ingrediente aluat:
  • 150 g unt
  • 2 oua
  • 200 g zahar
  • 1 pahar cu lapte
  • 150 g branza ricotta
  • 1 plic praf de copt
  • 250 g faina
  • 150 g fulgi de ciocolata neagra
  • semintele de la o pastaie de vanilie
Ingrediente frosting:
  • 250 g mascarpone
  • 200 g ciocolata neagra topita
  • 2 linguri zahar pudra
  • cateva cubulete de ciocolata neagra pentru ornat

Instructiuni
Preparare aluat:
  1. Untul pastrat la temperatura camerei, usor moale, se pune intr-un vas si se mixeaza incet cu mixerul.
  2. Se adauga zaharul si se continua mixarea, crescand treptat viteza.
  3. Se adauga cate un ou, pe rand, apoi laptele. In tot acest timp, se amesteca in continuu.
  4. Urmeaza branza ricotta si semintele de vanilie.
  5. Se incorporeaza faina cernuta in prealabil si praful de copt.
  6. Compozitia se omogenizeaza bine.
  7. La final se adauga fulgii de ciocolata si se amesteca cu o spatula.
  8. Cu o lingura se adauga compozitia in forme. Acestea se baga in cuptor pentru 20-25 de minute.
Preparare frosting:
  1. Cele 250 g mascarpone, scoase din frigider in momentul cand se incepe prepararea, se amesteca cu doua linguri de zahar pudra pana cand se transforma intr-o crema ferma.
  2. Se adauga ciocolata topita si se omogenizeaza bine.
  3. Dupa ce s-au copt apoi s-au racit, cupcakes-urile se orneaza cu crema si cu cuburi de ciocolata neagra.



Aceasta a fost reteta mea de astazi. Daca nu sunteti neaparat fani declarati ai ciocolatei (NU pot sa cred!), s-ar putea sa va placa aceste cupcakes cu capsuni si frosting de lamaie sau poate vreti sa incercati briose de post cu banane.

Pofta buna! Pe data viitoare!

Trackbacks

Speak Your Mind

Acorda o Nota: