Cupcakes cu Ciocolata si Nuca de Cocos

Cupcakes cu ciocolata si nuca de cocos

Fara alte introduceri referitoare la pasiunea mea pentru deserturile cu ciocolata – unii ar spune ca este chiar mai mult decat o pasiune, pe alocuri :D – va spun ca astazi am gatit o reteta de cupcakes foarte-foarte pufoase. Iar secretul pentru textura lor delicata il gasiti in reteta de mai jos: cupcakes cu ciocolata si nuca de cocos.

Ca sa va dau un pont, va spun doar ca am intarziat deliberat momentul incorporarii unui ingredient-cheie, tocmai pentru a obtine o textura foarte pufoasa. Gata! Restul secretelor il gasiti in reteta, asa ca va trebui sa o incercati si voi ca sa va convingeti. Cat despre cum arata rezultatul final, va invit sa urmariti fotografiile de mai jos:

Cupcakes cu ciocolata neagra si nuca de cocos

Cupcake cu cacao si ciocolata

 

Cupcakes cu cacao si ciocolata Bounty

Cupcakes cu Ciocolata si Nuca de Cocos
 
Timp de Pregatire
Timp de Gatit
Timp Total de Preparare
 
Reteta de cupcakes cu ciocolata si nuca de cocos: extrem de pufoase!
Tipul Retetei: Desert
Numar Portii: 12
Ingrediente
Ingrediente aluat:
  • 200 g unt
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 20 g cacao
  • 200 g faina
  • 40 g ciocolata rasa
  • 40 g nuca de cocos rasa
  • 1 plic praf de copt
Ingrediente frosting:
  • 200 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 100 g ciocolata neagra
  • 50 g nuca de cocos rasa
Instructiuni
Preparare aluat:
  1. Untul moale, la temperatura camerei, se taie in cubulete si se pune intr-un vas inalt, impreuna cu zaharul.
  2. Se amesteca aproximativ 3 minute pana capata o consistenta cremoasa.
  3. Se adauga ouale, unul cate unul, apoi laptele si se continua mixarea.
  4. Nuca de cocos rasa, cacaua si ciocolata rasa se incorporeaza in aluat si de-abia apoi se adauga faina si praful de copt.
  5. Toate ingredientele se amesteca, iar aluatul format se toarna in foitele de copt care au fost asezate in prealabil in tava de cupcakes.
  6. Cupcakes-urile se vor coace in aproximativ 20 de minute, in cuptorul preincalzit, la o temperatura medie.
Preparare frosting:
  1. Pentru prepararea frosting-ului, untul trebuie sa fie moale. Acesta se mixeaza impreuna cu zaharul pudra aproximativ 5 minute.
  2. Ciocolata neagra se topeste la bain-marie si se lasa la racit cateva minute, apoi se incorporeaza in crema.
  3. Se adauga si nuca de cocos rasa si se amesteca toate ingredientele.
  4. Dupa ce cupcakes-urile s-au copt apoi s-au racit, se orneaza cu frosting si se presara putina nuca de cocos rasa. Daca doriti, puteti aseza bucati mici de ciocolata Bounty deasupra fiecarui cupcake: nu cred ca se va supara nimeni! :D

 



Precedenta reteta de cupcakes de pe blogul meu, in caz ca nu ati incercat-o deja, o gasiti aici: cupcakes in doua culori, cu ciocolata si vanilie.

Ca de obicei, va urez spor la gatit si pofta buna! Sa aveti un weekend excelent!

Trackbacks

Speak Your Mind

Acorda o Nota: