Cupcakes cu Crema Chantilly si Cirese

Cupcakes cu crema Chantilly si cirese

Reteta aceasta este foarte speciala pentru mine. Este de fapt o repetitie pentru un eveniment important in familia mea, asa ca totul trebuie sa iasa perfect. Prima aniversare a celui mai mic mebru al familiei o traim cu emotie, fericire, speranta si o sarbatorim cu o petrecere frumoasa la care nu va lipsi, bineinteles, candy bar-ul. Lista cu toate cumparaturile si pregatirile am facut-o, aprovizionarea am bifat-o, invitatiile le-am trimis, meniul l-am stabilit, asa ca in weekend-ul trecut m-am pus pe preparat si copt cupcakes. Prima repetitie, prima reusita! :) Sunt foarte multumita de ce a iesit, de aceea am vrut sa aduc pe blog cateva imagini reprezentand prima parte a desertului ce va fi servit in cadrul petrecerii.

Am ales pentru acest candy bar cupcakes cu crema Chantilly si cirese, pentru ca este un desert de vara, usor si aromat si pentru ca ciresele sunt printre fructele preferate ale micutei mele. Ea nu va putea gusta din acest desert, fiind prea mica pentru o reteta cu unt si smantana, insa va manca sigur cireasa de pe cel mai frumos cupcake :P . Pentru ea si ceilalti pitici prezenti la petrecere, voi pregati alte briose, potrivite varstei si dietei lor.

Candy bar cu cupcakes cu crema Chantilly si cirese

Candy bar cu cupcakes cu crema Chantilly si cirese proaspete

Reteta, daca doriti sa o incercati si voi, o gasiti mai jos:

Cupcakes cu Crema Chantilly si Cirese
 
Timp de Pregatire
Timp de Gatit
Timp Total de Preparare
 
Candy Bar: cupcakes cu crema Chantilly, dulceata de cirese si cirese proaspete.
Tipul Retetei: Desert
Numar Portii: 12
Ingrediente
Ingrediente aluat:
  • 200 g unt
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • 100 g smantana
  • 1 lingurita esenta de migdale
  • 250 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 150 g dulceata de cirese
Ingrediente crema:
  • 150 g branza mascarpone
  • 150 ml smantana pentru frisca
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 pastaie de vanilie
  • 12 cirese cu codite
Instructiuni
Preparare aluat:
  1. Untul la temperatura camerei se taie in cubulete si se pune intr-un bol, apoi se mixeaza pana devine cremos. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana cand zaharul s-a topit.
  2. Se adauga ouale, pe rand, si se amesteca bine.
  3. Se adauga apoi esenta de migdale.
  4. Faina se cerne impreuna cu praful de copt si se incorporeaza in aluat.
  5. Foitele de copt se aseaza in tava speciala de cupcakes si se umplu dupa cum urmeaza: o lingura de aluat, o lingurita de dulceata si iar o lingura de aluat.
  6. In cuptorul preincins se introduce tava. Cupcakes-urile se coc 20 de minute la o temperatura medie, apoi se scot si se lasa la racit.
Preparare crema:
  1. Am adaugat branza mascarpone in crema mea Chantilly pentru ca este vorba de un eveniment cu o durata mai lunga, iar crema trebuie sa fie ferma si sa reziste cateva ore. Reteta originala a cremei este doar cu smantana pentru frisca, zahar pudra si vanilie.
  2. Branza mascarpone, smantana si zaharul pudra se pun intr-un bol inalt si se mixeaza pana se obtine o crema lucioasa.
  3. Semintele de la pastaia de vanilie se scot si se adauga in crema, apoi se mixeaza cateva minute.
  4. Cupcakes-urile se orneaza cu crema (folosind un pos) si cu cirese.

 



Cupcakes-urile mele au fost fotografiate de Adrian Banu.

In urma cu aproape doi ani am pregatit o reteta de briose in care am folosit  varianta originala a cremei Chantilly. Reteta o puteti incerca aici.

Pana data viitoare, va urez spor la gatit si pofta buna!

Comments

Trackbacks

Speak Your Mind

Acorda o Nota: