Nu cred ca mai surprind pe cineva daca voi spune ca pentru desertul de Pasti mi-am propus sa pregatesc cupcakes . Voi pregati, asadar, cupcakes cu kiwi, ciocolata alba si frisca, pentru ca imi doresc un desert usor, racoritor, cu un parfum discret si special – doar este un desert pentru o zi de sarbatoare, nu?
Mai jos gasiti reteta pe care am testat-o saptamana aceasta, in premiera, pentru ca este bine sa testam mai intai retetele noi, asa incat sa nu avem emotii in ziua evenimentului Astfel acumulam experienta, putem inlocui ingredientele care nu se potrivesc si putem evalua daca produsul final este potrivit ocaziei pentru care il pregatim. In plus, cu siguranta ca cei care degusta in avans vor fi foarte fericiti!
Daca v-am convins si stiti deja ce desert veti pregati pentru duminica, notati reteta si asigurati-va ca aveti toate ingredientele de mai jos:
- 250 g unt
- 2 oua
- 150 g zahar
- 100 g ciocolata alba
- 250 g faina
- 1 plic praf de copt
- 2 bucati kiwi
- coaja rasa de la o lamaie
- 250 ml smantana pentru frisca
- 2 linguri zahar pudra
- 2 bucati kiwi
- Ciocolata alba se topeste la bain-marie, apoi se lasa la racit pentru 5 minute.
- Untul se scoate din timp de la frigider pentru a ajunge la temperatura camerei, apoi se pune intr-un bol impreuna cu zaharul si se mixeaza cateva minute, pana cand zaharul se topeste.
- Se adauga doua oua si se continua mixarea, apoi se incorporeaza ciocolata alba si coaja rasa de lamaie.
- Faina se cerne impreuna cu praful de copt, pentru a obtine un aluat pufos. Aceastea se amesteca cu restul ingredientelor.
- Cele doua bucati de kiwi se decojesc, se spala si se taie in bucati mici, apoi se adauga in aluat.
- Foitele de copt se aseaza in tava de cupcakes. In fiecare foita se toarna aluatul, apoi se baga in cuptorul preincins.
- Cupcakes-urile se coc la o temperatura medie, timp de 20 de minute, apoi se scot si se lasa la racit.
- Smantana si zaharul pudra se pun intr-un bol si se mixeaza pana se obtine o frisca tare.
- Kiwi se curata, se spala si se taie in felii.
- Cupcakes-urile se orneaza cu frisca si felii de kiwi.
Va urez spor la gatit, pofta buna si un Paste fericit alaturi de cei dragi!
P.S.: Mai am aici o reteta de briose de Pasti care cred ca o sa va placa: briose cu branza dulce – mini pasca.
Speak Your Mind