Cupcakes cu Dulceata de Trandafiri si Bezea

Cupcakes cu dulceata de trandafiri si bezea

In weekend-ul care a trecut am fost invitata la petrecerea unei prietene, pentru care am pregatit un cadou special – cred ca stiti deja la ce ma refer :) . Sincer, stiam ca si ea astepta un cadou dulce si aromat asa ca, pentru a o surprinde, am ales niste ingrediente ceva mai deosebite si un set de decoratiuni pe masura. Au rezultat aceste cupcakes cu dulceata de trandafiri si bezea cu lamaie.

Aromele care dau viata retetei sunt puternice si indraznete, potrivite pentru un desert cu personalitate.  Cat despre timpul de pregatire, coacere si ornare, acesta este relativ scurt, cupcakes-urile putand fi pregatite chiar in ziua evenimentului si depozitate intr-un loc racoros si fara lumina – astfel isi vor pastra consistenta pufoasa, iar bezeaua nu isi va schimba textura.

Ornamentele (foitele colorate, steguletele si cutiile) pot fi cumparate din magazine specializate sau comandate online, in functie de specificul evenimentului pentru care le pregatiti.

Cupcakes cu bezea si dulceata de trandafiri

 

Cupcakes cu dulceata de trandafiri si bezea cu lamaie

Urmeaza lista de ingrediente si modul de preparare:

Cupcakes cu Dulceata de Trandafiri si Bezea
 
Timp de Pregatire

Timp de Gatit

Timp Total de Preparare

 

Reteta de cupcakes aromate, cu dulceata de trandafiri si bezea cu lamaie
Tipul Retetei: Desert
Numar Portii: 12

Ingrediente
Ingrediente aluat:
  • 2 oua
  • 200 g unt
  • 200 ml lapte
  • 300 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 pastaie de vanilie
  • 200 g zahar
  • 150 g dulceata de trandafiri
Ingrediente bezea:
  • 5 albusuri de ou
  • 50 g zahar pudra
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • coaja de la o lamaie

Instructiuni
Preparare aluat:
  1. Se scoate untul de la frigider cu 30 de minute inainte de a incepe prepararea retetei. Dupa ce acesta s-a inmuiat, se pune intr-un bol si se amesteca cu mixerul pana devine cremos.
  2. Se adauga zaharul si se mixeaza aproximativ 5 minute.
  3. In acelasi bol se pun ouale, unul cate unul, amestecand dupa fiecare, apoi laptele si semintele de vanilie.
  4. Se incorporeaza faina si praful de copt, amestecand pentru cateva minute, pana la omogenizare.
  5. In tava de cupcakes se aseaza foitele de copt, apoi se pune o lingura de compozitie, o lingurita de dulceata de trandafiri, apoi inca o lingura de compozitie.
  6. Tava se baga in cuptorul deja incins la o temperatura medie.
  7. Cupcakes-urile se coc timp de 15 minute.
Preparare bezea:
  1. Cele 5 albusuri de ou se pun intr-un bol si se bat pana devin o spuma tare.
  2. Se adauga zaharul pudra, treptat, cate o lingura, amestecand totul.
  3. In bezeaua obtinuta se adauga zeama si coaja de lamaie.
  4. Dupa 15 minute de stat in cuptor, cupcakes-urile se scot si se orneaza cu bezea, apoi se baga din nou in cuptor pentru aproximativ 5 minute, la foc mic, dupa care se scot si se lasa la racit.

 



Sper ca reteta mea sa va inspire pentru petrecerile voastre viitoare! :) Ca de obicei, va urez spor la gatit si pofta buna!

P.S.: Ati notat si ultima reteta de briose cu ciocolata si alune de padure?

Trackbacks

Speak Your Mind

Acorda o Nota: