Cupcakes cu Mousse de Ciocolata Alba si Curmale

Cupcakes cu mousse de ciocolata alba si curmale

Iarna s-a intors, dragilor – sau, mai bine zis, de-abia acum a venit cu adevarat! – si imi este clar astazi ca mai avem mult si bine pana la primul semn adevarat al primaverii. Cu toate astea insa, eu nu mai am rabdare: astept lumina calda, florile, parfumul si explozia de culoare a primaverii. Iar daca primavara e inca destul de departe, eu imi fac de lucru si inventez retete care sa imi umple casa de culoare si veselie. Cu putin noroc, s-ar putea sa fi si reusit de data asta, cu reteta mea de cupcakes cu mousse de ciocolata alba, curmale si menta.

Sper sa fi reusit, pentru ca m-am straduit – am ornat cupcakes-urile cu floricele dulci facute din curmale si cu frunze verzi de menta proaspata, iar pentru decor am ales culori care sa scoata mai bine in evidenta desertul meu de astazi – , dar asta o veti hotari doar voi :)

Cupcakes cu ciocolata alba si curmale

 

Cupcake cu frunze de menta si curmale

 

Cupcakes pufoase si dulci cu flori din curmale

 

Cupcakes cu frunze de menta si flori din curmale

Pentru ca am ales in aceasta reteta doua ingrediente dulci (curmale si ciocolata alba), cantitatea de zahar adaugat va fi redusa, in asa fel incat desertul va avea un gust echilibrat si va aduce putin cu deserturile de origine orientala. Daca sunteti curiosi, cititi pana la sfarsit reteta de mai jos :

Cupcakes cu Mousse de Ciocolata Alba si Curmale
 
Timp de Pregatire

Timp de Gatit

Timp Total de Preparare

 

Cupcakes cu mousse de ciocolata alba, frunze verzi de menta proaspata si flori din curmale
Tipul Retetei: Desert
Numar Portii: 12

Ingrediente
Ingrediente aluat:
  • 1 pachet de unt (300 g)
  • ½ cana zahar
  • 2 oua
  • 100 ml lapte
  • 2 si ½ cani faina
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 pliculet praf de copt
  • 10 curmale taiate in bucatele
Ingrediente mousse de ciocolata alba:
  • 150 g ciocolata alba
  • 1 albus de ou
  • 150 ml smantana pentru frisca
  • 12 curmale pentru ornat
  • 12 frunze de menta pentru ornat

Instructiuni
Preparare aluat:
  1. Untul, ouale si laptele, folosite la pregatirea retetei, trebuie sa fie la temperatura camerei.
  2. Curmalele se curata de samburi, 10 dintre acestea se taie bucati, iar 12 se taie in forma de floare, crestand usor marginile acestora si rasucindu-le.
  3. Intr-un bol mare se pune untul, taiat cubulete si se amesteca cu mixerul 3-5 minute pana devine cremos.
  4. Se presara zaharul si se amesteca bine aproximativ 5 minute.
  5. Cand zaharul s-a topit de tot, in compozitia cremoasa se adauga ouale, laptele si esenta de vanilie, mixand in continuu.
  6. Intr-un alt vas se amesteca faina si praful de copt. Se incorporeaza in compozitie si se omogenizeaza totul cu mixerul, apoi se adauga bucatile de curmale si se amesteca usor cu o lingura.
  7. In tava in care au fost asezate foitele de copt, se adauga compozitia si se introduce in cuptorul incins timp de 20 de minute.
Preparare mousse de ciocolata:
  1. Ciocolata rupta in bucati se topeste intr-un vas, prin metoda bain-marie, apoi se lasa cateva minute la racit.
  2. Smantana si albusul de ou se bat separat pana se formeaza o frisca tare.
  3. Se ia cate o lingura de frisca si se pune peste ciocolata, repetand acest pas pana se omogenizeaza crema.
  4. Se lasa apoi in frigider 10-15 minute pana se intareste.
  5. Cupcakes-urile se orneaza cu mousse de ciocolata, cate o floare din curmala si o frunza de menta.



Pofta buna!

P.S. Ati vazut reteta mea de briose cu dovleac si ghimbir de miercuri?

Comments

Trackbacks

Speak Your Mind

Acorda o Nota: