Pentru astazi m-am gandit sa schimb putin gama de culori si sa aduc totodata un plus de prospetime cu reteta care urmeaza. Citricele verzi nu creeaza numai imaginea unui produs fresh, ci au si un efect racoritor si revigorant, atat prin gustul lor, cat si prin aportul de vitamina C. Urmeaza reteta mea de cupcakes cu nuci caju si frosting de limeta.
Atunci cand alegeti o limeta (lamaie verde, lamaie dulce sau, simplu, lime) pentru retetele voastre, aveti grija ca aceasta sa fie cat mai proaspata si sa aiba o coaja ferma, care sa poate fi rasa mai usor. De asemenea, o limeta de un verde intens da un aspect foarte placut atunci cand este folosita pentru a decora deserturi.
Iata si reteta mea:
- 2 oua
- 1 pachet de unt
- 1 cana zahar
- 1 cana lapte
- 2 cani faina
- 1 plic praf de copt
- coaja rasa de la o limeta
- 150-200 g nuci caju maruntite
- 1 lingurita esenta de vanilie
- ½ pachet unt
- 200 g crema de branza
- 5 linguri zahar pudra
- 5 frunze de menta tocate marunt
- coaja rasa de la o limeta
- cateva felii subtiri de limeta pentru ornat
- Asa cum spuneam si in retele anterioare, este important ca untul sa fie scos din frigider cu 30-40 de minute inainte de inceperea prepararii aluatului pentru briose.
- Untul se amesteca impreuna cu zaharul, folosind mixerul, pana se obtine o consistenta cremoasa.
- In acest amestec se adauga pe rand ouale si laptele, continuand mixarea.
- Se adauga apoi aromele: esenta de vanilie si coaja de limeta.
- Se incorporeaza faina si praful de copt.
- Toate ingredientele se amesteca bine pana se omogenizeaza.
- Ultimul pas este adaugarea bucatelelor de nuci caju.
- Compozitia se pune in forme sau in tava speciala de briose si se coace timp de 20 de minute, la foc mediu.
- Se amesteca o jumatate de pachet de unt cu 5 linguri de zahar, folosind mixerul la o viteza mica, crescand apoi treptat viteza.
- Se adauga crema de branza, coaja de limeta si frunzele de menta.
- Frosting-ul se lasa la frigider 10-15 minute, apoi se pune peste briose folosind o punga speciala pentru ornat.
- Se decoreaza cu o felie subtire de limeta si putina coaja rasa din acest fruct.
Va urez pofta buna! Nu uitati si de precedenta reteta de cupcakes!
Luminita Dumitru says
Pentru cupcackes cu nucu caju si frosting de limeta ce fel de crema de branza folosesti?
Marilena says
Luminita, pentru aceasta reteta am folosit crema de branza Almette cu smantana.
Succes! Astept impresiile tale dupa ce vei pregati reteta.