Cupcakes cu Pepene Galben si Afine

cupcakes  cu pepene galben si afine

Sa ma bucur de vara! Este primul gand cu care ma trezesc dimineata si este o prioritate in special in zilele libere. Iar asta se poate traduce usor prin plimbari, calatorii si petreceri in aer liber cu mancaruri aromate, fructe proaspete si bauturi racoritoare in pahare cu umbreluta: totul pentru a savura cat mai intens zilele lungi si calduroase si serile racoroase.

Si pentru ca vorbeam de fructe proaspete, astazi am ales doua fructe dupa care ma topesc in fiecare vara – pepenele galben si afinele – pentru a pregati o reteta de cupcakes deosebite.  Gustul dulce si racoritor al pepenelui galben este completat de aroma puternica si usor amaruie a afinelor. Pentru a obtine o explozie de arome va recomand sa folositi afine salbatice, de padure, iar pepenele galben sa fie unul foarte copt si aromat.

Cupcakes-urile cu pepene galben si afine pot fi servite reci, dupa ce au stat cel putin o ora la frigider: astfel toate aromele se intrepatrund, iar frosting-ul devine racoritor precum o inghetata.

Cupcakes cu afine si frosting din pepene galben

 

cupcakes de vara cu pepene galben si afine

Pe locuri, fiti gata, gatiti!

Cupcakes cu Pepene Galben si Afine
 
Timp de Pregatire
Timp de Gatit
Timp Total de Preparare
 
Reteta de cupcakes de vara, cu pepene galben si afine proaspete.
Tipul Retetei: Desert
Numar Portii: 12
Ingrediente
Ingrediente aluat:
  • 1 pachet unt
  • 250 g zahar
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 250 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 250 g afine
Ingrediente frosting:
  • 250 g mascarpone
  • 3 linguri zahar pudra
  • miezul de la o felie de pepene galben
  • 100 g afine pentru ornat
Instructiuni
Pregatire aluat:
  1. Untul moale se pune intr-un vas impreuna cu zaharul si se mixeaza 5-7 minute, pana cand zaharul se topeste.
  2. Se incorporeaza pe rand ouale si se amesteca pentru a obtine un aluat pufos.
  3. Se adauga laptele si esenta de vanilie, apoi se cerne faina si praful de copt.
  4. In aluatul format se pun afinele curatate si spalate.
  5. Aluatul se omogenizeaza si se toarna in forme de cupcakes in care s-au asezat foite de copt.
  6. Cupcakes-urile se coc la temperatura medie timp de aproximativ 20 de minute. Dupa coacere acestea se scot pe un gratar si se lasa la racit.
Pregatire frosting:
  1. Branza mascarpone se pune intr-un bol inalt impreuna cu zaharul pudra si se mixeaza 5 minute, pana cand se transforma intr-o crema fina.
  2. Miezul de pepene galben se paseaza cu furculita si se adauga in frosting.
  3. Dupa racire, cupcakes-urile se orneaza cu frosting si cu afinele pastrate, apoi se lasa la frigider cel putin o ora inainte de a fi servite.

 



Spor la gatit si pofta buna!

P.S.: Mai am aici o reteta care se prepara la fel de rapid: cupcakes cafea cu lapte.

Trackbacks

Speak Your Mind

Acorda o Nota: