Pentru azi m-am gandit sa incerc o reteta noua de cupcakes (mai am una aici), adaptata in asa fel incat sa nu contina foarte mult zahar, dar in acelasi timp sa fie foarte gustoasa: cupcakes cu ricotta si piure de capsuni (sau capsune, daca preferati).
Combinatia pe care v-o propun – ricotta cu miere si capsuni – sper sa va faca sa uitati de vremea mohorata din acest inceput de toamna si sa va aminteasca de zilele senine si calduroase de vara. Iata si celelalte fotografii, ca sa intelegeti ce vreau sa spun:
Cam astea sunt fotografiile pe care vi le pot arata acum , dar daca v-am facut pofta sa stiti ca puteti avea si voi 18 bucati din minunatiile astea in numai 1 ora si 20 de minute! Iata cum:
- 1 pachet de unt
- 200 g ricotta
- 3 oua mari
- 100 ml lapte
- 1 pachet de praf de copt
- 1 ceasca zahar
- 1 pastaie de vanilie
- 2 cani de faina
- 3 linguri de cacao
- 200 g ricotta
- 1 borcan mic de smantana (150 g)
- 200 g capsuni
- 1 lingurita miere
- 3 linguri de zahar
- Untul si ouale se scot din frigider cu 30 de minute inainte de inceperea pregatirii aluatului.
- Se aprinde cuptorul si se pregatesc foitele de copt in forme sau in tava.
- Dupa ce untul a ajuns la temperatura camerei, se taie cubulete si se pune intr-un vas, unde se amesteca cu telul cateva minute pana devine cremos.
- Se adauga o ceasca de zahar, mixand bine compozitia.
- Ouale se adauga unul cate unul si apoi laptele (in lapte s-au adaugat in prealabil semintele de la o pastaie de vanilie).
- Se adauga in compozitie 200g de ricotta, apoi faina si praful de copt.
- Totul se amesteca incet cu mixerul.
- Compozitia se imparte apoi in doua vase, astfel: trei sferturi vor ramane in vasul mare, iar un sfert se pune intr-un alt vas unde se amesteca cu 3 linguri se cacao.
- Formele de briose se vor umple pana la jumatate cu compozitie alba, apoi se va pune deasupra o lingurita de compozitie cu cacao.
- Briosele se vor coace 20 de minute la foc mediu.
- Intr-un vas (pe foc) se pun capsunile, pasate usor cu furculita, impreuna cu 3 linguri de zahar si se amesteca in continuu, ca sa nu se lipeasca.
- Se lasa pe foc circa 10 minute pana cand capsunile se inmoaie si isi pierd din zeama.
- Se ia apoi vasul de pe foc si se lasa la racit 20-30 de minute.
- Intr-un vas se pun 200 g de ricotta, un borcan mic de smantana si o lingurita de miere.
- Se amesteca incet cu o spatula sau un tel, pana se omogenizeaza.
Succes si pofta buna!
Pe data viitoare!
[…] ca dovleacul este la mare cautare zilele astea, eu m-am gandit ca l-as putea folosi intr-o noua reteta de cupcakes: ce-ati zice de niste Halloween cupcakes cu […]