Pentru ca luna aceasta avem doua motive in plus sa sarbatorim dragostea – Valentine’s Day, sarbatoarea adoptata de indragostitii din intreaga lume, si Dragobetele, sarbatoarea autohtona, poate mai putin cunoscuta, dar la fel de buna ca pretext pentru a iesi din rutina zilnica si a sarbatori impreuna cu persoana iubita – eu am hotarat sa incerc doua retete inedite, dedicate acestor zile: una este reteta de briose Valentine’s cu cirese si crema de sampanie pe care am publicat-o in weekend-ul trecut, iar cealalta este cea de astazi – cupcakes cu sirop de trandafiri. Nu conteaza pe care o veti alege de Sfantul Valentin si pe care de Dragobete, importanta va fi impresia pe care o veti face
Iar daca dragostea trece prin stomac, asa cum se spune, eu cred ca oricare dintre aceste doua retete va vor ajuta sa dati o nota sensibila, romantica meselor din aceste zile.
Daca doriti sa pregatiti reteta de cupcakes de mai jos pentru cina de Valentine’s, luati in considerare faptul ca acestea trebuie sa stea cateva ore la frigider, in asa fel incat frosting-ul sa ajunga la consistenta ideala si sa incorporeze aroma siropului de trandafiri.
Siropul de trandafiri il puteti cumpara de la plafar, din supermarket, sau daca il aveti deja pregatit in casa este cu atat mai bine, deoarece aroma trandafirilor de gradina este mult mai placuta.
Reteta suna asa:
- 2 oua
- 1 pachet de unt
- 1 cana zahar
- 1 cana lapte
- 2 cani faina
- 1 plic praf de copt
- 1 lingurita esenta de lamaie
- coaja rasa de la o lamaie
- 100 g bucati de ciocolata alba
- 150 g unt
- 100 g crema de branza
- 3 linguri zahar pudra
- 3 linguri sirop de trandafiri (plus doua linguri sirop si cateva petale de trandafiri din dulceata, pentru ornat)
- Untul si zaharul se pun intr-un vas si se mixeaza pana se obtine o crema lucioasa.
- Se adauga ouale, unul cate unul, apoi laptele.
- Se amesteca toate ingredientele.
- Se adauga aromele: esenta si coaja de lamaie, care vor contrabalansa gustul dulce al frosting-ului.
- Se adauga faina cernuta si praful de copt, omogenizand bine aluatul.
- Bucatile de ciocolata alba se adauga ultimele in compozitie, amestecand din nou totul.
- Aluatul se pune in forme de cupcakes imbracate cu foite de copt si se baga la cuptor pentru 20 de minute.
- Dupa coacere, cupcakes-urile se lasa la racit 30 de minute.
- Untul la temperatura camerei se amesteca cu zaharul pudra cateva minute pana devine crema.
- Se adauga crema de branza si se mai mixeaza cateva minute.
- Siropul de trandafiri se toarna in frosting, amestecand toate ingredientele.
- Frosting-ul obtinut se toarna peste cupcakes folosind un pos, apoi se adauga incet cu o lingurita restul siropului de trandafiri si cate o petala de trandafir din dulceata.
Daca reteta mea v-a convins si vreti sa gatiti propriile voastre cupcakes, va recomand cu caldura instrumentele pentru gatit de pe site-ul Vivre: gasiti aici orice, de la forme de cupcakes sau briose, la foite de copt, tavi, posuri pentru ornat, forme din silicon, boluri pentru prepararea aluatului si o multime de alte minunatii.
Pofta buna!
Cu sirop de vișine ar merge?
Sigur, de ce nu? Eu am ales siropul de trandafiri pentru ca mi s-a parut mai potrivit ocaziei pentru care am gatit.