Briose cu Bere Neagra si Bacon
Tipul Retetei: Aperitiv
Timp de Pregatire: 
Timp de Gatit: 
Timp Total de Preparare: 
Numar Portii: 12
 
Reteta de briose aperitiv cu bere neagra, pate si felii de bacon - pentru microbisti si nu numai!
Ingrediente
Ingrediente aluat:
  • 250 ml bere neagra
  • 2 oua
  • 100 ml ulei de masline
  • 100 g faina neagra
  • 150 g faina alba
  • 1 plic praf de copt
  • 200 g bacon
  • un praf de sare
Ingrediente crema cu pate:
  • 130 g pate de ficat de porc
  • 50 g unt
  • ½ lingurita sare
  • ½ lingurita piper negru
Instructiuni
Preparare aluat:
  1. Se pun ouale intr-un vas si se bat, apoi se adauga incet berea (avand grija ca aceasta sa nu faca spuma) si uleiul. Se amesteca toate ingredientele lichide.
  2. Faina neagra, faina alba si praful de copt se cern impreuna peste amestecul de ingrediente lichide si se omogenizeaza bine.
  3. Se adauga un praf de sare.
  4. Jumatate din cantitatea de bacon (100 g) se taie in bucatele mici si se incorporeaza in aluat.
  5. Restul de bacon se taie in felii subtiri care se frig intr-o tigaie de teflon, fara a adauga ulei, apoi se lasa la racit. Acestea se vor folosi la final, pentru decor.
  6. Aluatul se toarna in forme de silicon, (nu se folosesc foite de copt de data aceasta) si se baga la cuptor pentru 20 de minute.
  7. Briosele rumenite se scot din cuptor si se lasa la racit 30 de minute.
Preparare crema cu pate:
  1. Se pune pateul de ficat intr-un bol, se adauga untul si se mixeaza.
  2. Se presara sarea si piperul, apoi se amesteca din nou.
  3. Briosele se orneaza cu crema obtinuta si cu cate o felie de bacon.
Recipe by Briose de Acasa at http://www.briosedeacasa.ro/briose-bere-neagra-bacon/