Briose cu Bezea si Ciocolata
Tipul Retetei: Desert
Timp de Pregatire: 
Timp de Gatit: 
Timp Total de Preparare: 
Numar Portii: 12
 
Briose cu bezea, dulceata de caise si topping de ciocolata neagra.
Ingrediente
Ingrediente aluat:
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 200 g zahar
  • 50 g cacao
  • 200 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 borcan dulceata de caise
Ingrediente bezea:
  • 4 albusuri
  • 150 g zahar
Ingrediente topping ciocolata:
  • 180 g ciocolata neagra
  • 100 ml lapte
Instructiuni
Preparare aluat:
  1. Se pun ouale si laptele intr-un bol inalt si se amesteca.
  2. Se adauga zaharul, continuand mixarea pana cand zaharul se topeste.
  3. Se toarna apoi si uleiul.
  4. In amestecul obtinut se cerne faina impreuna cu cacaua si praful de copt. Se omogenizeaza bine aluatul.
  5. Pentru coacere se foloseste tava de briose in care se aseaza foite de copt. Se toarna o lingura de aluat, o lingura de dulceata, apoi din nou aluat, in asa fel incat sa se acopere trei sferturi din foita.
  6. Tava se baga in cuptorul incins si intre timp se pregateste bezeaua.
Preparare bezea:
  1. Se bat cele 4 albusuri pana se transforma in spuma.
  2. Se toarna cate o lingura de zahar si se mixeaza pana cand acesta se topeste, apoi se adauga din nou zahar si procesul continua pana cand se termina cantitatea de zahar si se obtine o bezea tare si lucioasa.
  3. Dupa 15 minute de copt la o temperatura medie, tava cu briose se scoate din cuptor. Peste fiecare briosa se toarna bezea, folosind punga pentru ornat. Briosele se reintroduc in cuptor pentru 5 minute, apoi se scot si se lasa la racit.
Preparare topping:
  1. Se topeste ciocolata prin metoda bain-marie.
  2. Peste ciocolata se adauga laptele si se amesteca incet cu telul pana se uniformizeaza.
  3. Briosele racite se vor inmuia (cu susul in jos) in topping de ciocolata, apoi se vor baga la frigider pentru 30 de minute, timp in care glazura se va intari peste bezea.
Recipe by Briose de Acasa at http://www.briosedeacasa.ro/briose-bezea-ciocolata/