Briose Aperitiv cu Cascaval si Chimen
Tipul Retetei: Aperitiv
Timp de Pregatire: 
Timp de Gatit: 
Timp Total de Preparare: 
Numar Portii: 16
 
O gustare sarata, cu cascaval si legume proaspete, din gradina.
Ingrediente
Ingrediente aluat:
  • 200 ml lapte
  • 100 g faina alba
  • 100 g faina de secara
  • 2 oua
  • 200 g casacaval sau parmezan ras
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 1 pliculet praf de copt
  • 2 linguri de chimen
Ingrediente pentru decor:
  • 150 g casacaval sau parmezan ras
  • cateva frunze de busuioc verde
Instructiuni
Preparare:
  1. Se incepe prin a da prin razatoare 350 de grame de cascaval sau parmezan.
  2. Se pregatesc celelalte ingrediente si se unge tava de copt cu putin ulei.
  3. Se porneste cuptorul pentru a fi bine incins inainte de a baga tava.
  4. Se pun intr-un bol ouale si se bat bine cu mixerul. Peste acestea se toarna laptele si cele 3 linguri de ulei de masline.
  5. Separat, se cerne faina, amestecand cele 2 tipuri de faina si praful de copt.
  6. Se incorporeaza treptat faina peste ingredientele lichide si se amesteca. In compozitia astfel formata se adauga 200 de grame de cascaval ras si cele 2 linguri de chimen. Se amesteca totul cu o lingura pentru a incorpora bine cascavalul si chimenul.
  7. Se pune compozitia in tava si se baga in cuptorul incins.
  8. Briosele se vor coace in 25-30 minute. Inainte de a le scoate din cuptor, se pot testa cu o scobitoare, pentru a vedea daca s-au copt: daca scobitoarea nu se lipeste, briosele sunt gata.
  9. Dupa ce se scoate din cuptor, se lasa tava (cu tot cu briose) la racit timp de 10 minute, apoi briosele pot fi scoase din tava.
  10. Se asaza briosele pe un gratar si se lasa la racit inca 30 de minute.
  11. Se presara deasupra restul de cascaval sau parmezan ras, apoi cate o frunza de busuioc proaspat, ca in imaginile de mai sus.
  12. Parfumul cascavalului combinat cu cel al chimenului fac sa merga foarte bine si un pahar de vin alb, sec.
Recipe by Briose de Acasa at http://www.briosedeacasa.ro/briose-aperitiv-cascaval-chimen/