Briose Aperitiv cu Ou si Ardei Iute
Tipul Retetei: Aperitiv
Timp de Pregatire: 
Timp de Gatit: 
Timp Total de Preparare: 
Numar Portii: 6
 
Reteta de briose aperitiv cu ou, chefir, ardei si boia iute.
Ingrediente
ngrediente aluat:
  • 1 ou
  • 100 g unt
  • 150 g chefir
  • ½ lingurita sare
  • albusul de la 2 oua fierte
  • 1 ardei iute
  • 150 g faina
  • 1 plic praf de copt
Ingrediente pentru ornat:
  • 200 g maioneza
  • galbenusul de la 4 oua fierte
  • un praf de sare
  • un praf de piper
  • 1 lingurita boia iute
  • ardei rosu pentru ornat
Instructiuni
Preparare aluat:
  1. Untul (la temperatura camerei) se pune intr-un bol impreuna cu oul si se mixeaza incet.
  2. Se adauga chefirul si sarea.
  3. Se incorporeaza apoi incet faina si praful de copt, amestecand bine.
  4. Albusul si galbensul de la doua oua fierte se separa, pastrand pentru aluat albusul, care se taie cubulete.
  5. Ardeiul iute se taie si el in bucatele mici, apoi albusurile si ardeiul se adauga in aluat si se amesteca.
  6. Aluatul se toarna in fiecare forma.
  7. Tava se baga in cuptorul preincalzit pentru 20 de minute, la o temperatura medie.
Preparare amestec pentru ornat:
  1. Galbenusurile de la patru oua fierte se toaca marunt si se mixeaza impreuna cu maioneza, rezultand o pasta groasa.
  2. Pentru ornat se poate folosi ardei rosu gras sau iute, dupa preferinte.
  3. Dupa ce briosele s-au copt si s-au racit, se orneaza cu amestecul de maioneza si galbenusuri, cu bucatele de ardei rosu si un praf de boia iute.
Recipe by Briose de Acasa at http://www.briosedeacasa.ro/briose-aperitiv-ou-ardei-iute/