Briose cu Smochine si Nuci
Tipul Retetei: Desert
Timp de Pregatire: 
Timp de Gatit: 
Timp Total de Preparare: 
Numar Portii: 12
 
Reteta de briose cu cacao, bucati de smochine proaspete si nuci: de servit acasa, sau de luat la pachet :)
Ingrediente
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 100 g unt
  • 50 g cacao + 1 lingura cacao pentru ornat
  • 150 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • 2 smochine mari
  • 100 g miez de nuca
Instructiuni
  1. Ouale (care trebuie sa fie la temperatura camerei) se pun intr-un bol inalt impreuna cu zaharul si zaharul vanilat bourbon, si se mixeaza bine timp de 5 minute, pana se obtine o spuma tare.
  2. Laptele si untul se pun intr-un vas pe foc, pana cand untul se topeste. Amestecul se ia de pe foc si se lasa la racit, apoi se toarna incet peste spuma de oua.
  3. Faina, cacaua si praful de copt se cern impreuna in amestecul de ingrediente lichide si se omogenizeaza.
  4. Smochinele si miezul de nuca se taie in bucati mici si se incorporeaza in aluat.
  5. Se pregateste tava de briose, in care se aseaza foitele de copt. Fiecare foita se umple ¾ cu aluat.
  6. Briosele se coc in aproximativ 20 de minute (nu uitati: ca de obicei, cuptorul trebuie preincalzit), la o temperatura medie. Apoi se scot, se lasa la racit si se pudreaza cu cacao.
Recipe by Briose de Acasa at http://www.briosedeacasa.ro/briose-cu-smochine-si-nuci/