Briose cu Must si Struguri
Tipul Retetei: Desert
Timp de Pregatire: 
Timp de Gatit: 
Timp Total de Preparare: 
Numar Portii: 12
 
Reteta de briose de toamna, cu struguri negri si must.
Ingrediente
  • 2 oua
  • 200 g unt
  • 150 g zahar brun
  • 2 linguri zahar cristal alb
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 100 ml lapte
  • 200 g faina
  • 200 ml must de struguri
  • 2 struguri negri
  • 1 lingurita scortisoara
Instructiuni
  1. Untul (la temperatura camerei) si zaharul brun se pun intr-un bol si se amesteca pana cand zaharul se topeste complet.
  2. Se adauga ouale si laptele, amestecand incet toate ingredientele.
  3. Se incorporeaza aromele: coaja de lamaie si vanilia.
  4. Peste amestecul format se cerne faina si praful de copt, apoi se omogenizeaza totul.
  5. Intr-un vas pe foc se toarna mustul (aproximativ 200 ml) impreuna cu 2 linguri de zahar cristal alb si cu scortisoara. Mustul se fierbe la foc mic timp de aproximativ 10 minute, amestecand in continuu (etapa aceasta este esentiala, poentru a opri mustul din fermentatie). Dupa cele 10 minute se obtine o cantitate redusa de must (aproximativ 100 ml), gata de folosit in reteta.
  6. Intr-un vas separat se pune un sfert din aluatul de briose care se amesteca cu mustul obtinut prin fierbere in etapa anterioara.
  7. Pentru coacere se pot folosi forme de briose din silicon sau tava din teflon, cu sau fara foite de copt.
  8. Fiecare forma sau foita se umple pe jumatate cu aluat simplu, apoi se adauga cate o lingura de aluat cu must. Se adauga apoi boabe de struguri si se baga tava in cuptorul incins.
  9. Briosele se coc la foc mediu timp de 20 de minute.
Recipe by Briose de Acasa at http://www.briosedeacasa.ro/briose-cu-must-si-struguri/