Briose cu Dovleac si Bezea cu Nuci
Tipul Retetei: Desert
Timp de Pregatire: 
Timp de Gatit: 
Timp Total de Preparare: 
Numar Portii: 12
 
Reteta de briose cu dovleac, bezea si nuci.
Ingrediente
Ingrediente aluat:
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 150 ml ulei
  • 150 ml apa minerala
  • 200 g faina
  • 2 lingurite scortisoara
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura miere
  • 200 g dovleac
Ingrediente bezea:
  • 3 albusuri de ou
  • 3 linguri zahar
  • 150 g miez de nuca
Instructiuni
Preparare aluat:
  1. Dovleacul se curata de coaja si se taie in bucati mici.
  2. Intr-un vas antiaderent se pun bucatile de dovleac impreuna cu o lingura de miere si o lingurita de scortisoara, apoi se amesteca in continuu pana cand dovleacul se inmoaie.
  3. Se lasa la racit 10 minute.
  4. Ouale se pun intr-un bol separat impreuna cu zaharul si se amesteca bine cu telul pana cand zaharul se dizolva complet.
  5. Uleiul se toarna in bol continuand mixarea.
  6. Se adauga si jumatate din cantitatea de faina, apoi putina apa minerala.
  7. Se incorporeaza si restul de faina impreuna cu praful de copt.
  8. Se toarna restul de apa minerala peste amestecul format si se omogenizeaza.
  9. Se presara o lingurita de scortisoara si se adauga bucatile de dovleac pregatite mai devreme.
  10. Aluatul format se toarna in foitele de copt care au fost mai intai asezate in tava de briose.
  11. Tava se baga la cuptor (acesta trebuie sa fie deja incins).
Preparare bezea:
  1. Cele 3 albusuri de ou se mixeaza impreuna cu cele 3 linguri de zahar, adaugate pe rand.
  2. Cand zaharul s-a topit si se obtine o bezea lucioasa, se opreste mixarea.
  3. Dupa aproximativ 15 minute de coacere, briosele se scot din cuptor si se orneaza cu bezea si miez de nuca, apoi se reintroduc in cuptor pentru 5 minute.
  4. Dupa coacere, briosele se scot pe un platou sau gratar si se lasa la racit inainte de a fi servite.
Recipe by Briose de Acasa at http://www.briosedeacasa.ro/briose-dovleac-bezea-nuci/