Briose cu Gutui si Sirop de Visine
Tipul Retetei: Desert
Timp de Pregatire: 
Timp de Gatit: 
Timp Total de Preparare: 
Numar Portii: 10
 
Reteta rapida de briose cu gutui proaspete, crema de mascarpone si sirop de visine.
Ingrediente
Ingrediente aluat:
  • 4 oua
  • 100 g zahar tos
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 150 g faina
  • 50 ml ulei
  • 1 gutuie
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingura zahar brun
Ingrediente crema:
  • 250 g branza mascarpone
  • 2 linguri smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar pudra
  • 50 ml sirop de visine
Instructiuni
Preparare aluat
  1. Pentru inceput, se spala gutuia si se da prin razatoare.
  2. Apoi se pune intr-un vas pe foc impreuna cu o lingura de zahar brun si o lingurita de scortisoara. Pentru ca gutuia nu contine mult lichid, se va cali destul de rapid; se lasa, asadar, pe foc doar 3-4 minute, apoi se lasa la racit, timp in care se pregateste aluatul.
  3. Ouale la temperatura camerei si zaharul tos se pun intr-un vas inalt. Se mixeaza impreuna timp de aproximativ 5 minute, la viteza mare, pana cand se obtine o spuma tare si zaharul se topeste complet.
  4. Se adauga o lingurita de vanilie si se toarna incet uleiul, amestecand in continuu.
  5. Se cerne faina in aluat si se incorporeaza incet cu o spatula, in asa fel incat sa nu se distruga spuma obtinuta anterior.
  6. Se pregateste tava de briose in care se aseaza foitele de copt. In fiecare foita se pune o lingura de aluat, apoi o lingurita de gutuie rasa si iar o lingura de aluat.
  7. Tava se baga la copt pentru 25 de minute, la temperatura medie, in cuptorul preincalzit.
  8. Dupa coacere, briosele se scot din tava si se lasa la racit.
Preparare crema:
  1. Branza mascarpone si smantana se pun intr-un bol si se mixeaza.
  2. Apoi se adauga doua linguri de zahar pudra si se continua mixarea pana cand se obtine o crema fina.
  3. Briosele se orneaza cu crema si cu cate o lingurita de sirop de visine.
Recipe by Briose de Acasa at http://www.briosedeacasa.ro/briose-gutui-sirop-visine/