Briose cu Afine si Frisca
Timp de Pregatire: 
Timp de Gatit: 
Timp Total de Preparare: 
Numar Portii: 24
 
Idee de desert pentru weekend-ul care vine: briose asortate in mov, cu afine si frisca.
Ingrediente
Ingrediente pentru aluat:
  • 4 oua
  • o cana lapte
  • o cana ulei de floarea soarelui
  • o cana zahar
  • 4 cani faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • esenta de vanilie, dupa gust
  • 300 g afine de padure
Ingrediente pentru topping:
  • 400-500 ml smantana grasa
  • 3 linguri de zahar pudra
  • un pumn de afine pentru decorat
Instructiuni
  1. Pentru ca prepararea brioselor sa fie cat mai facila si pentru optimizarea timpului petrecut in bucatarie, este important ca toate ingredientele si ustensilele necesare sa fie pregatite dinainte.
  2. De asemenea, ingredientele folosite in compozitie trebuie sa fie la temperatura camerei.
  3. Se pun ouale intr-un vas mare si se bat timp de cateva minute.
  4. Se adauga laptele si zaharul si se amesteca 10 minute.
  5. Se adauga apoi uleiul si esenta de vanilie.
  6. Se incorporeaza si faina amestecata cu praful de copt.
  7. Compozitia astfel obtinuta se amesteca bine pentru a omogeniza faina cu restul ingredientelor.
  8. Se adauga in compozitie afinele si se amesteca cu o spatula (eu prefer sa folosesc afine de padure, mici si gustoase).
  9. Compozitia se pune in tava in care am adaugat in prealabil foitele de copt si se lasa la copt in cuptorul incins timp de 20 de minute.
  10. La sfarsitul celor 20 de minute briosele se scot si se lasa la racit 30–40 minute.
  11. Intre timp se prepara frisca: se foloseste smantana grasa de gatit, in care se adauga 3 linguri de zahar pudra, amestecand timp de 5 minute. Frisca se lasa in frigider 30 minute pana se intareste.
  12. Urmeaza adaugarea toppingului folosind o punga de ornat in care se adauga frisca. Se imbraca toate briosele in frisca, iar in varful fiecareia se adauga cate o afina (puteti folosi orice alt fruct care vi se pare mai potrivit).
  13. Briosele imbacate cu frisca pot fi stropite cu sirop din fructe inchise la culoare: afine, capsuni, zmeura, cirese, visine etc.
Recipe by Briose de Acasa at http://www.briosedeacasa.ro/briose-afine-frisca/