Briose cu Portocale si Crema Chantilly
Tipul Retetei: Desert
Timp de Pregatire:
Timp de Gatit:
Timp Total de Preparare:
Numar Portii: 12
- 2 oua
- 150 g zahar brun
- 1 lingurita esenta de portocale
- 100 ml ulei
- 100 ml lapte
- 200 g faina
- 1 plic praf de copt
- cateva bucati coaja confiata de portocala
- 250 ml smantana pentru frisca
- 2 linguri zahar pudra
- 1 pastaie de vanilie
- Se pun ouale si zaharul brun intr-un bol inalt si se amesteca cu telul cateva minute pana cand zaharul se topeste.
- Se toarna incet uleiul, amestecand in continuu, apoi se adauga esenta de portocale.
- Peste ingredientele de mai sus se cerne faina si praful de copt, apoi se amesteca.
- Se adauga apoi laptele in compozitie.
- Dupa ce toate ingredientele s-au omogenizat, se adauga bucati mici de coaja de portocala.
- In tava de briose se aseaza foite de copt. Acestea se umplu trei sferturi cu aluat si se baga in cuptorul preincins.
- Briosele se coc in 20 de minute, apoi se scot din cuptor si se lasa la racit.
- Se pun intr-un bol smantana si zaharul pudra si se mixeaza pana se obtine o frisca tare.
- Se taie pastaia de vanilie, se scot semintele si se incorporeaza in crema.
- Briosele se aseaza pe un platou si se orneaza cu crema.
Recipe by Briose de Acasa at http://www.briosedeacasa.ro/briose-portocale-crema-chantilly/
3.2.1271