Briose cu Portocale si Crema Chantilly
Tipul Retetei: Desert
Timp de Pregatire: 
Timp de Gatit: 
Timp Total de Preparare: 
Numar Portii: 12
 
Reteta de briose cu coaja de portocala confiata si crema Chantilly.
Ingrediente
Ingrediente aluat:
  • 2 oua
  • 150 g zahar brun
  • 1 lingurita esenta de portocale
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 200 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • cateva bucati coaja confiata de portocala
Ingrediente crema Chantilly:
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 pastaie de vanilie
Instructiuni
Preparare aluat:
  1. Se pun ouale si zaharul brun intr-un bol inalt si se amesteca cu telul cateva minute pana cand zaharul se topeste.
  2. Se toarna incet uleiul, amestecand in continuu, apoi se adauga esenta de portocale.
  3. Peste ingredientele de mai sus se cerne faina si praful de copt, apoi se amesteca.
  4. Se adauga apoi laptele in compozitie.
  5. Dupa ce toate ingredientele s-au omogenizat, se adauga bucati mici de coaja de portocala.
  6. In tava de briose se aseaza foite de copt. Acestea se umplu trei sferturi cu aluat si se baga in cuptorul preincins.
  7. Briosele se coc in 20 de minute, apoi se scot din cuptor si se lasa la racit.
Preparare crema Chantilly:
  1. Se pun intr-un bol smantana si zaharul pudra si se mixeaza pana se obtine o frisca tare.
  2. Se taie pastaia de vanilie, se scot semintele si se incorporeaza in crema.
  3. Briosele se aseaza pe un platou si se orneaza cu crema.
Recipe by Briose de Acasa at http://www.briosedeacasa.ro/briose-portocale-crema-chantilly/