Briose de Post cu Turkish Delight
Tipul Retetei: Desert
Timp de Pregatire: 
Timp de Gatit: 
Timp Total de Preparare: 
Numar Portii: 12
 
Reteta de briose de post cu rahat si coja rasa de lamaie.
Ingrediente
  • 500 g faina
  • 10 g drojdie uscata
  • 250 ml apa minerala
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri de zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • 350 g rahat cubulete
  • zahar pudra pentru ornat
Instructiuni
  1. Intr-un vas mare se cerne faina.
  2. In mijlocul vasului se face o gaura in faina si se pune drojdia uscata. Se adauga jumatate din cantitatea de apa minerala, uleiul, zaharul, vanilia si coaja de lamaie.
  3. Ingredientele se amesteca cu o lingura de lemn.
  4. Se toarna si restul de apa minerala.
  5. Aluatul se framanta 10 minute, apoi se lasa la dospit pentru 40 de minute, intr-un loc cald.
  6. Intre timp se incinge cuptorul si se taie bucatele de rahat.
  7. Pentru coacere se vor folosi forme de briose din silicon.
  8. Dupa ce a crescut, aluatul se imparte in 4 bucati, iar fiecare bucata se intinde cu sucitorul.
  9. Se aseaza bucatele de rahat pe foaia intinsa, apoi aceasta se ruleaza.
  10. Foaia de aluat rulata se taie in bucati de 5 cm. Bucatile de aluat se aseaza vertical in formele de silicon, se ung cu ulei si se baga la cuptor.
  11. Briosele de coc in 20-25 de minute si se scot din cuptor cand sunt bine rumenite.
  12. Se lasa la racit 30 de minute, se orneaza cu zahar pudra si se pot servi alaturi de o ceasca de cafea sau ceai.
Recipe by Briose de Acasa at http://www.briosedeacasa.ro/briose-post-turkish-delight/