Briose de Post cu Cafea si Dulceata
Tipul Retetei: Desert
Timp de Pregatire: 
Timp de Gatit: 
Timp Total de Preparare: 
Numar Portii: 6
 
Reteta de briose de post fara coacere, cu cafea si dulceata de gutui.
Ingrediente
Ingrediente aluat:
  • 300 g biscuiti de post
  • 150 ml cafea preparata
  • 20 g margarina pentru prajituri
  • 30 g stafide
  • ½ lingurita esenta de rom
Ingrediente crema:
  • 200 g margarina pentru prajituri
  • 3 linguri zahar pudra
  • 2 linguri dulceata de gutui + 3 linguri pentru ornat
Instructiuni
Pregatire aluat:
  1. Se pregateste cafeaua (150 de ml cafea proaspata).
  2. Biscuitii se zdrobesc sub forma de pesmet si se pun intr-un bol. Se pastreaza aproximativ 50 g pesmet pentru ornare.
  3. Pesmetul ramas (250 g) se amesteca cu margarina, apoi se torna cafeaua calduta peste acest amestec.
  4. Se adauga si esenta de rom si stafidele (inmuiate in prealabil in apa).
  5. Se amesteca pana se formeaza un aluat tare.
  6. Se pregatesc 6 forme de briose din silicon. Aluatul se aseaza direct in forme si se baga la frigider pentru aproximativ 2 ore.
Pregatire crema:
  1. Pentru a pregati crema este nevoie de margarina moale. Aceasta se pune intr-un vas inalt, apoi se adauga zaharul pudra si se amesteca cu mixerul pana cand zaharul se topeste.
  2. Peste crema astfel formata se pun 2 lingurite de dulceata si se amesteca din nou.
Montare briose:
  1. Briosele se scot din forme si se rostogolesc prin pesmet. Peste ele se toarna crema folosind un pos, apoi se adauga cate o lingurita de dulceata de gutui.
Recipe by Briose de Acasa at http://www.briosedeacasa.ro/briose-post-cafea-dulceata/