Desert rapid si lejer: briose cu pere caramelizate, fistic si ciocolata alba topita.
Ingrediente
Ingrediente aluat:
2 oua
200 ml lapte
50 ml ulei
100 g zahar
1 pastaie de vanilie
coaja rasa de la o lamaie
1 plic praf de copt
150 g faina alba
100 g faina integrala
1 para mare
2 linguri zahar brun
Ingrediente topping:
100 g ciocolata alba
2 linguri smantana
50 g fistic pisat
Instructiuni
Preparare aluat:
Intr-un bol se amesteca ouale si zaharul, apoi se adauga laptele si uleiul. Toate ingredientele se amesteca bine.
Se incorporeaza apoi aromele: semintele de la o pastaie de vanilie si coaja rasa de la o lamaie.
In aluat se cern faina si praful de copt si se omogenizeaza.
Para se curata de coaja si se taie in bucati mici.
Intr-o tigaie antiaderenta, pe foc, se pune zaharul brun. Cand acesta s-a topit, se adauga bucatile de para care se calesc aproximativ 3 minute, amestecand in continuu.
Bucatile caramelizate de para se adauga in aluat.
Aluatul se toarna in forme de briose din silicon si se coace aproximativ 20 de minte la foc mediu (pentru coacere se folosesc forme din silicon deoarece cantitatea mica de ulei din compozitie ar face ca foitele din hartie sa se lipeasca de briose).
Dupa coacere, briosele se lasa la racit pentru 30 de minute.
Preparare topping:
Intr-un vas mic, pe foc, se pune smantana si apoi ciocolata rupta in bucati. Se amesteca bine pana cand ciocolata s-a topit, apoi se ia vasul de pe foc. Se lasa la racit 5 minute.
Ciocolata alba se toarna peste briose folosind o lingura, apoi se presara fistic pisat.
Recipe by Briose de Acasa at http://www.briosedeacasa.ro/briose-pere-fistic-ciocolata-alba/