Briose Aperitiv cu Unt si Branza Maasdam
Tipul Retetei: Aperitiv
Timp de Pregatire: 
Timp de Gatit: 
Timp Total de Preparare: 
Numar Portii: 10
 
Reteta rapida de briose aperitiv cu unt si branza Maasdam, gata in 40 de minute!
Ingrediente
  • 250 g faina
  • 100 g unt
  • 2 oua
  • 100 ml lapte
  • 1 plic praf de copt
  • ½ lingurita sare
  • 100 g branza Maasdam
Instructiuni
  1. Faina si praful de copt se cern si se pun intr-un vas mare, apoi se adauga sarea.
  2. Untul rece, direct de la frigider, se rupe in bucatele mici si se pune peste faina, amestecand cu degetele astfel incat sa se topeasca incet si sa se omogenizeze cu faina.
  3. Se adauga ouale (care au fost batute inainte) si laptele.
  4. Aluatul se amesteca bine cu o lingura, astfel incat toate ingredientele sa fie bine incorporate si omogenizate.
  5. Branza Maasdam se rupe in bucatele si se adauga in aluat.
  6. In tava speciala de briose se aseaza foite de copt. In fiecare foita se pune aluat, in asa fel incat sa acopere trei sferturi din foita. Peste aluat se adauga cateva bucatele de branza.
  7. Tava se baga in cuptorul preincins si se lasa la copt aproximativ 25 de minute, timp in care briosele se vor rumeni bine, iar branza va capata o culoare aramie.
  8. Briosele se scot si se lasa la racit pentru cateva minute. Pot fi servite calde sau reci si pot rezista 2-3 zile in cutii bine izolate, ferite de lumina si umiditate, la temperatura medie.
Recipe by Briose de Acasa at http://www.briosedeacasa.ro/briose-aperitiv-unt-branza-maasdam/