Reteta simpla de briose aperitiv de primavara, cu ciuperci, smantana si marar proaspat.
Ingrediente
2 oua
200 g smantana cu 15% grasime
3 linguri de ulei
1 lingurita sare
250 g faina
1 plic praf de copt
1 legatura marar
½ lingurita piper
200 g ciuperci proaspete
Instructiuni
Pentru inceput se spala ciupercile, se taie in bucatele mici si se calesc in tigaie. Apoi se lasa la racit cateva minute, timp in care se poate pregati aluatul.
Intr-un bol inalt se pun ouale si se bat cu telul.
Peste oua se toarna smantana si se amesteca.
Se adauga uleiul, sarea si piperul.
Faina si praful de copt se cern impreuna, apoi se adauga in aluat.
Toate ingredientele se amesteca bine.
Mararul se spala si se toaca marunt, apoi se adauga in aluat impreuna cu ciupercile calite si racite.
Aluatul se omogenizeaza bine, apoi se toarna in formele de briose din silicon.
Formele umplute se introduc in cuptorul preincins.
Briosele se coc la o temperatura medie, aproximativ 20 de minute pana se rumenesc, apoi se scot si se lasa la racit inainte de a fi servite.
Recipe by Briose de Acasa at http://www.briosedeacasa.ro/briose-aperitiv-cu-ciuperci-si-smantana/