Briose Aperitiv cu Ciuperci si Smantana
Tipul Retetei: Aperitiv
Timp de Pregatire: 
Timp de Gatit: 
Timp Total de Preparare: 
Numar Portii: 10
 
Reteta simpla de briose aperitiv de primavara, cu ciuperci, smantana si marar proaspat.
Ingrediente
  • 2 oua
  • 200 g smantana cu 15% grasime
  • 3 linguri de ulei
  • 1 lingurita sare
  • 250 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 legatura marar
  • ½ lingurita piper
  • 200 g ciuperci proaspete
Instructiuni
  1. Pentru inceput se spala ciupercile, se taie in bucatele mici si se calesc in tigaie. Apoi se lasa la racit cateva minute, timp in care se poate pregati aluatul.
  2. Intr-un bol inalt se pun ouale si se bat cu telul.
  3. Peste oua se toarna smantana si se amesteca.
  4. Se adauga uleiul, sarea si piperul.
  5. Faina si praful de copt se cern impreuna, apoi se adauga in aluat.
  6. Toate ingredientele se amesteca bine.
  7. Mararul se spala si se toaca marunt, apoi se adauga in aluat impreuna cu ciupercile calite si racite.
  8. Aluatul se omogenizeaza bine, apoi se toarna in formele de briose din silicon.
  9. Formele umplute se introduc in cuptorul preincins.
  10. Briosele se coc la o temperatura medie, aproximativ 20 de minute pana se rumenesc, apoi se scot si se lasa la racit inainte de a fi servite.
Recipe by Briose de Acasa at http://www.briosedeacasa.ro/briose-aperitiv-cu-ciuperci-si-smantana/