Briose cu Ciocolata si Frisca
Tipul Retetei: Desert
Timp de Pregatire: 
Timp de Gatit: 
Timp Total de Preparare: 
Numar Portii: 10
 
Rasfat de duminica: reteta de briose cu frisca si topping de ciocolata neagra.
Ingrediente
Ingrediente aluat:
  • 4 oua
  • 150 g zahar brun
  • 100 ml ulei
  • 50 g cacao
  • 150 g faina
  • 1 lingurita esenta de vanilie
Ingrediente frisca:
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar pudra
Ingrediente topping:
  • 100 g ciocolata neagra
  • 2 linguri lapte
Instructiuni
Preparare aluat:
  1. Ouale la temperatura camerei se pun intr-un bol inalt impreuna cu zaharul si se mixeaza 3-4 minute pana se obtine o spuma tare.
  2. Se toarna incet uleiul si se continua mixarea, apoi se adauga esenta de vanilie. Faina si cacaua se cern impreuna in amestecul deja format.
  3. Toate ingredientele se amesteca bine.
  4. Aluatul se toarna in forme de briose din aluminiu sau din silicon si se baga in cuptorul preincins.
  5. Briosele se coc la o temperatura medie, timp de 20 de minute, apoi se scot si se lasa la racit.
Preparare frisca:
  1. Smantana si zaharul pudra se pun intr-un bol si se mixeaza cateva minute pana se obtine o frisca tare.
  2. Frisca se baga la frigider pentru 15-20 de minute, inainte de ornare.
Preparare topping de ciocolata:
  1. Ciocolata se rupe in bucati mici si se pune intr-un vas, apoi se topeste la bain-marie.
  2. Se adauga cele doua linguri de lapte si se amesteca.
Decorarea brioselor:
  1. Briosele se taie orizontal, in doua bucati.
  2. La mijloc se toarna frisca folosind un pos, apoi cele doua bucati taiate se lipesc la loc.
  3. Topping-ul de ciocolata se toarna deasupra brioselor.
  4. Asa cum spuneam la inceput, briosele trebuie lasate 30 de minute la frigider, inainte de a fi servite, astfel incat toate aromele sa se intrepatrunda.
Recipe by Briose de Acasa at http://www.briosedeacasa.ro/briose-cu-ciocolata-si-frisca/