Briose cu Frisca si Caise
Tipul Retetei: Desert
Timp de Pregatire: 
Timp de Gatit: 
Timp Total de Preparare: 
Numar Portii: 12
 
Reteta de vara: briose pufoase, cu frisca si toppig din caise proaspete.
Ingrediente
Ingrediente aluat:
  • 2 oua
  • 100 g unt topit
  • 150 g zahar brun
  • 1 pastaie de vanilie
  • 150 ml lapte
  • 200 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 3 caise
Ingrediente frisca:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 3 linguri zahar pudra
Ingrediente topping:
  • 4 caise
  • 2 linguri zahar
Instructiuni
Preparare aluat:
  1. Untul se topeste intr-un vas pe foc, apoi se lasa la racit.
  2. Ouale se bat impreuna cu zaharul.
  3. Se adauga semintele de la o pastaie de vanilie si se amesteca.
  4. Se adauga laptele si untul topit si racit.
  5. Se incorporeaza faina si praful de copt.
  6. Caisele se spala si se taie in bucati mici, apoi se incorporeaza in aluat.
  7. Aluatul se toarna in foitele asezate in forma de briose si se baga in cuptorul preincins. Briosele se coc in aproximativ 20 de minute, apoi se scot si se lasa la racit.
Preparae frisca:
  1. Smantana si zaharul pudra se mixeaza pana se formeaza o frisca tare.
Preparare topping:
  1. Se spala caisele si se taie in bucati mici, apoi se pun pe foc intr-un vas antiaderent.
  2. Se adauga zaharul si se amesteca bine. Caisele se vor tine pe foc aproximativ 10 minute, apoi se lasa la racit.
  3. Briosele se orneaza cu frisca si topping, ca in imaginile de mai sus.
Recipe by Briose de Acasa at http://www.briosedeacasa.ro/briose-cu-frisca-si-caise/