Briose cu Gem de Prune si Arahide
Tipul Retetei: Desert
Timp de Pregatire: 
Timp de Gatit: 
Timp Total de Preparare: 
Numar Portii: 12
 
Reteta simpla, de toamna: briose cu gem de prune, arahide si seminte de vanilie.
Ingrediente
  • 2 oua
  • 50 g zahar tos
  • 150 ml lapte
  • 100 g smantana
  • 1 pastaie vanilie
  • 50 ml ulei
  • 250 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 200 g gem de prune
  • 100 g arahide
  • 2 linguri zahar brun
Instructiuni
  1. Ouale si zaharul tos se amesteca folosind un tel.
  2. Se toarna laptele si smantana, amestecand in continuare.
  3. Se adauga uleiul si semintele din pastaia de vanilie.
  4. Dupa ce toate ingredientele lichide s-au amestecat, faina si praful de copt se cern impreuna si se incorporeaza si ele in amestec, formand astfel o compozitie moale si cremoasa.
  5. Arahidele se zdrobesc in bucati nu foarte mici.
  6. In fiecare forma din silicon se toarna o lingura de compozitie, o lingurita de gem de prune, apoi inca o lingura de compozitie. Se repeta acesti pasi pana la terminarea compozitiei.
  7. Deasupra se presara arahidele zdrobite si putin zahar brun.
  8. Formele astfel umplute se introduc in cuptorul preincalzit.
  9. Briosele se coc la o temperatura medie, timp de 25 de minute, apoi se scot si se lasa la racit pentru cateva minute inainte de a fi servite.
Recipe by Briose de Acasa at http://www.briosedeacasa.ro/briose-cu-gem-de-prune-si-arahide/