Briose de Halloween cu Ciocolata si Cafea
Tipul Retetei: Desert
Timp de Pregatire: 
Timp de Gatit: 
Timp Total de Preparare: 
Numar Portii: 12
 
Reteta de briose de Halloween cu ciocolata si cafea.
Ingrediente
Ingrediente aluat:
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml cafea decofeinizata (gata preparata)
  • 250 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 50 g fulgi de ciocolata neagra
  • 1 lingurita esenta de vanilie
Ingrediente crema:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 100 g ciocolata alba
  • 50 g fulgi de ciocolata neagra pentru ornat
Instructiuni
Preparare aluat:
  1. Se pregateste cafeaua si se lasa la racit.
  2. Ouale se pun intr-un bol impreuna cu zaharul si se bat spuma.
  3. Se toarna incet uleiul si se mixeaza cu ouale, apoi se adauga esenta de vanilie.
  4. Cafeaua racita se toarna peste amestecul obtinut mai devreme.
  5. Faina si praful de copt se cern si se amesteca in compozitie.
  6. Se adauga fulgii de ciocolata.
  7. Foitele de copt se aseaza in tava speciala de briose, apoi compozitia se toarna in aceste foite.
  8. Tava se introduce in cuptorul preincins si se lasa la copt pentru 20 de minute, la o temperatura medie.
  9. Dupa coacere, briosele se scot din tava si se lasa la racit pana se prepara crema.
Preparare crema:
  1. Ciocolata alba se topeste la bain-marie.
  2. Smantana se bate cu mixerul, adaugand treptat ciocolata topita.
  3. Dupa ce crema s-a intarit, se lasa la frigider 15-20 de minute.
  4. Briosele-fantoma se orneaza cu crema si li se adauga cate doi ochisori din fulgi de ciocolata.
Recipe by Briose de Acasa at http://www.briosedeacasa.ro/briose-de-halloween-cu-ciocolata-si-cafea/