Briose cu Dovleac si Ricotta
Tipul Retetei: Desert
Timp de Pregatire: 
Timp de Gatit: 
Timp Total de Preparare: 
Numar Portii: 6
 
Reteta de briose de toamna, cu dovleac, pesmet de biscuiti, ricotta, miere si nuci
Ingrediente
Ingrediente aluat:
  • 100 g pesmet de biscuiti
  • 50 g unt
  • 150 g branza ricotta
  • 2 oua
  • 100 g dovleac
  • 1 lingura miere
  • 1 lingurita scortisoara
Ingrediente crema:
  • 100 g branza ricotta
  • 1 lingura miere
  • 50 g miez de nuca
Instructiuni
Preparare aluat:
  1. Dovleacul se curata de coaja si se taie in bucati, apoi se da prin razatoare.
  2. Intr-un vas antiaderent se pune dovleacul ras, mierea si scortisoara.
  3. Amestecul se lasa pe foc cateva minute pana se inmoaie dovleacul, apoi se lasa la racit.
  4. Untul se topeste si se lasa la racit cateva minute, dupa care se amesteca cu branza ricotta. Se adauga apoi ouale si dovleacul ras.
  5. La final se incorporeaza pesmetul de biscuiti.
  6. Aluatul astfel obtinut se toarna in formele din silicon si se baga in cuptorul preincins.
  7. Briosele se coc la foc mediu timp de 15 minute.
Preparare crema:
  1. Branza ricotta se amesteca cu mierea, folosind o lingura.
  2. Miezul de nuca se taie in bucatele mici si se adauga in crema.
  3. Briosele se orneaza cu crema si cateva bucatele de miez de nuca.
Recipe by Briose de Acasa at http://www.briosedeacasa.ro/briose-cu-dovleac-si-ricotta/