Briose de Ciocolata cu Coacaze Rosii
Tipul Retetei: Desert
Timp de Pregatire: 
Timp de Gatit: 
Timp Total de Preparare: 
Numar Portii: 8
 
Reteta pentru masa de Revelion: briose de ciocolata, cu coacaze rosii si ganache de ciocolata neagra.
Ingrediente
Ingrediente aluat:
  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g ciocolata neagra
  • 100 g unt
  • 250 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • coaja rasa de la o portocala
Ingrediente crema de cacao:
  • 150 g branza mascarpone
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 lingura cacao
Ingrediente crema coacaze:
  • 150 g branza mascarpone
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 linguri sirop concentrat de coacaze rosii
  • 150 g coacaze rosii
Ingrediente ganache de ciocolata:
  • 70 g ciocolata neagra
  • 3 linguri smantana pentru frisca
Instructiuni
Preparare aluat:
  1. Ouale se pun intr-un bol inalt impreuna cu zaharul si se mixeaza cateva minute pana cand se obtine o spuma aerata. Se adauga apoi coaja de portocala.
  2. Ciocolata impreuna cu untul se topesc la bain marie, se lasa la racit cateva minute, apoi se toarna peste spuma de oua.
  3. Se cerne faina impreuna cu praful de copt si se incorporeaza in aluat.
  4. Toate ingredientele se omogenizeaza incet cu o lingura.
  5. Aluatul se toarna in formele de copt si se baga in cuptorul preincins.
  6. Briosele se coc la o temperatura medie timp de 25 de minute, apoi se scot si se lasa la racit.
Preparare crema cacao:
  1. Branza mascarpone impreuna cu smantana si zaharul pudra se mixeaza pana se obtine o crema tare.
  2. Peste crema se cerne cacaua si se omogenizeaza.
Preparare crema coacaze:
  1. Branza mascarpone impreuna cu smantana si zaharul pudra se mixeaza pana se obtine o crema tare.
  2. Se adauga siropul de coacaze si se omogenizeaza.
Preparare ganache ciocolata:
  1. Intr-un vas antiaderent, pe foc, se pune ciocolata impreuna cu smantana si se amesteca incontinuu pana se topeste ciocolata. Dupa topirea ciocolatei, vasul se ia de pe foc.
Montare briose:
  1. Briosele se orneaza cu crema de cacao apoi cu crema de coacaze. La sfarsit se toarna o lingurita de ganache de ciocolata iar deasupra se aseaza cate un ciorchine de coacaze rosii.
Recipe by Briose de Acasa at http://www.briosedeacasa.ro/briose-de-ciocolata-cu-coacaze-rosii/