Briose cu Fructe Confiate si Bezea
Tipul Retetei: Desert
Timp de Pregatire: 
Timp de Gatit: 
Timp Total de Preparare: 
Numar Portii: 12
 
Reteta de iarna: briose cu fructe confiate si bezea cu apa de trandafiri
Ingrediente
Ingrediente aluat:
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 300 ml lapte batut
  • 150 ml ulei
  • 200 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 100 g fructe confiate (ananas, papaya, smochine)
Ingrediente bezea:
  • 4 albusuri de ou
  • 8 linguri de zahar
  • ½ lingurita otet
  • 3 lingurite apa de trandafiri
  • 50 g cubulete papaya confiata
Instructiuni
Preparare aluat:
  1. Ouale si zaharul se pun intr-un bol inalt si se amesteca bine cu telul sau mixerul pana cand zaharul se topeste.
  2. Se adauga esenta de vanilie si coaja rasa de portocale.
  3. Se toarna laptele batut si se amesteca apoi se adauga si uleiul.
  4. Faina si praful de copt se cern in amestecul format si se omogenizeaza.
  5. Fructele confiate se taie in bucatele mici si se adauga in aluat.
  6. In tava pentru briose se aseaza foite de copt si se toarna aluatul. Tava se baga in cuptorul preincins pentru aproximativ 20 de minute. Briosele se coc la o temperatura medie.
Preparare bezea:
  1. Albusurile de ou se pun intr-un bol inalt si curat si se bat pana se obtine o spuma aerata.
  2. Se adauga cate o lingura de zahar si se mixeaza incontinuu.
  3. Se adauga o jumatate de lingurita de otet si se amesteca in continuare pana se obtine o bezea tare si lucioasa.
  4. La final se adauga apa de trandafiri si se amesteca.
  5. Dupa 20 de minute de stat la cuptor, briosele se scot si se orneaza cu bezea si se reintroduc in cuptor pentru 5 minute.
  6. Dupa coacere, briosele se scot din tava si se orneaza cu bucatele mici de papaya.
Recipe by Briose de Acasa at http://www.briosedeacasa.ro/briose-cu-fructe-confiate-si-bezea/