Reteta rapida de briose aperitiv cu iaurt, crema de branza si pasta de masline.
Ingrediente
Ingrediente aluat:
2 oua
150 g iaurt gras de vaca, bivolita si oaie (eu am folosit iaurt Cedra)
100 ml ulei de masline
½ lingurita sare
200 g faina
1 plic praf de copt
Ingrediente topping:
140 g crema de branza
2 linguri pasta de masline
6 masline intregi pentru ornat
cateva frunze de busuioc pentru ornat
Instructiuni
Preparare aluat:
Intr-un bol se pun ouale si se mixeaza. Se adauga iaurtul si uleiul de masline, continuand mixarea.
Se adauga apoi o jumatate de lingurita de sare.
Faina si praful de copt se cern in aluat.
Toate ingredientele se omogenizeaza, obtinand un aluat cremos.
In tava de briose se aseaza foite de copt (la aceasta reteta se pot folosi la fel de bine si forme din silicon, in locul foitelor de copt). Aluatul se toarna in foite si se baga in cuptorul preincins.
Briosele se coc la o temperatura medie, timp de 20 de minute, apoi se scot si se lasa la racit.
Preparare topping:
Se amesteca pasta de masline si crema de branza, folosind o lingura sau o spatula.
Toppingul se monteaza peste briose cu ajutorul unui pos, apoi se orneaza cu masline intregi si frunze de busuioc.
Recipe by Briose de Acasa at http://www.briosedeacasa.ro/briose-aperitiv-cu-pasta-de-masline/