Briose cu Branza Gouda, Mere si Nuci
Tipul Retetei: Aperitiv
Timp de Pregatire: 
Timp de Gatit: 
Timp Total de Preparare: 
Numar Portii: 12
 
Reteta rapida de briose aperitiv cu branza gouda, mere si nuci
Ingrediente
  • 3 oua
  • 100 ml ulei
  • ½ lingurita sare
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 mar verde mare
  • 100 g miez de nuca
  • 100 g branza gouda
  • 250 g faina
  • 200 ml apa minerala
Instructiuni
  1. Nucile se curata de coaja iar miezul se taie in bucati mici.
  2. Marul se spala, se decojeste si se taie in bucati mici.
  3. Branza se da prin razatoare.
  4. Ouale se pun intr-un bol si se amesteca cu telul.
  5. Peste oua se adauga zaharul si sarea.
  6. Apoi se toarna incet uleiul si se amesteca incontinuu.
  7. Se adauga jumatate din cantitatea de faina, impreuna cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu, apoi se amesteca.
  8. Se toarna jumatate din cantitatea de apa minerala.
  9. Se adauga restul de faina, se omogenizeaza aluatul, apoi se toarna restul de apa minerala.
  10. In amestecul format se adauga miezul de nuca, bucatile de mar si branza rasa, pastrand putina branza pentru a o presara deasupra brioselor, inainte de a le introduce la cuptor.
  11. Aluatul se poate coace in forme de briose din silicon, sau in tava de briose cu foite de copt. Eu am ales de data aceasta sa folosesc tava de copt, impreuna cu foitele de hartie cerata.
  12. Cuptorul se incinge inainte de a introduce formele / tava la copt.
  13. Briosele se coc la o temperatura medie, timp de 25 de minute, pana se rumenesc.
Recipe by Briose de Acasa at http://www.briosedeacasa.ro/briose-cu-branza-gouda-mere-si-nuci/