Briose de Post cu Rodie si Apa de Trandafiri
Tipul Retetei: Desert
Timp de Pregatire: 
Timp de Gatit: 
Timp Total de Preparare: 
Numar Portii: 6
 
Reteta simpla de briose de post cu rodie, apa de trandafiri, ciocolata neagra si lapte de cocos
Ingrediente
Ingrediente aluat:
  • 100 g faina alba
  • 100 g faina neagra
  • 50 g tarate de grau
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 100 g zahar brun
  • 250 ml apa minerala
  • 1 lingura apa de trandafiri
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • semintele de la o jumatate de rodie
Ingrediente topping:
  • 150 g ciocolata neagra de post
  • 2 linguri lapte de cocos
  • semintele de la o jumatate de rodie
Instructiuni
Preparare aluat:
  1. Rodia se spala si se desface. Semintele se scot intr-un bol.
  2. Se pregatesc ingredientele uscate si cele lichide (sunt necesare doua boluri mari pentru acest lucru).
  3. Intr-un bol se pun faina alba, faina neagra, taratele de grau, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si zaharul brun. Acestea se amesteca cu o lingura.
  4. Intr-un alt bol se pun apa minerala, uleiul de floarea soarelui si apa de trandafiri, apoi se amesteca cu o lingura.
  5. Ingredientele lichide se toarna peste cele uscate. Se amesteca bine pana se omogenizeaza aluatul.
  6. Se adauga jumatate din cantitatea de seminte de rodie.
  7. In tava speciala pentru briose se aseaza foite de copt in care se toarna aluatul. Tava se introduce in cuptorul preincins.
  8. Briosele se coc in 25 de minute, apoi se scot si se lasa la racit.
Preparare topping:
  1. Ciocolata neagra de post se pune intr-un bol si se topeste la bain-marie. Odata topita ciocolata, se adauga 2 linguri de lapte de cocos si se amesteca.
  2. Peste briose se toarna ciocolata topita si se presara seminte de rodie.
Recipe by Briose de Acasa at http://www.briosedeacasa.ro/briose-de-post-cu-rodie-si-apa-de-trandafiri/