Briose cu Ciocolata si Caramel
Tipul Retetei: Desert
Timp de Pregatire: 
Timp de Gatit: 
Timp Total de Preparare: 
Numar Portii: 12
 
Briose de Paste cu ciocolata si caramel.
Ingrediente
Ingrediente aluat:
  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 50 g cacao
  • 200 g faina
  • 1 plic praf de copt
Ingrediente crema:
  • 200 g branza mascarpone
  • 4 linguri zahar brun
  • 2 cubulete unt (aprox 50 g)
  • 2 linguri smantana pentru gatit
  • 12 iepurasi mici de cocolata
Instructiuni
Preparare aluat:
  1. Ouale la temperatura camerei se sparg si se separa albusul de galbenus. Cele 4 galbenusuri se pun intr-un bol inalt. Se adauga zaharul si uleiul si se amesteca cu telul pana cand se topeste zaharul.
  2. Albusurile se pun intr-un alt bol si se mixeaza pana se obtine o spuma aerata.
  3. Ingredientele uscate (faina, cacaua si praful de copt) se cern intr-un vas.
  4. Peste amestecul cu galbenusuri, zahar si ulei se adauga ingredientele uscate si se amesteca. Apoi se adauga albusurile batute spuma.
  5. Aluatul se omogenizeaza, apoi se toarna in foite de copt asezate in tava speciala de briose. Tava se baga in cuptorul incins.
  6. Briosele se coc 20 de minute, la o temperatura medie, apoi se scot din cuptor si se lasa la racit.
Preparare crema:
  1. Zaharul brun se pune intr-un vas antiaderent si se lasa pe foc pana se topeste. Se adauga untul, apoi smantana si se amesteca pe foc, pana se obtine un sos brun. Se ia vasul de pe foc si se lasa la racit cateva minute.
  2. Branza mascarpone se pune intr-un bol si se mixeaza pana devine o crema moale si aerata. Se toarna incet sosul de caramel si se mixeaza cateva minute.
  3. Briosele se orneaza cu crema pregatita si cu iepurasi de ciocolata.
Recipe by Briose de Acasa at http://www.briosedeacasa.ro/briose-cu-ciocolata-si-caramel/