Briose cu Lamaie si Crema de Zahar Ars
Tipul Retetei: Desert
Timp de Pregatire: 
Timp de Gatit: 
Timp Total de Preparare: 
Numar Portii: 10
 
Reteta de vara: briose cu lamaie, frisca si crema de zahar ars.
Ingrediente
Ingrediente aluat:
  • 2 oua
  • 200 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 150 ml apa minerala
  • zeama de la 1 lamaie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 250 g faina
  • 1 plic praf de copt
Ingrediente crema:
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 100 g crema de zahar ars
  • cateva felii de lamaie pentru ornat
Instructiuni
Preparare aluat:
  1. Ouale si zaharul se pun intr-un bol inalt si se amesteca bine cateva minute, pana se obtine o spuma tare. Se toarna incet uleiul, amestecand incontinuu.
  2. Se adauga esenta de vanilie si coaja rasa de la o lamaie.
  3. Intr-un alt vas se amesteca apa minerala cu zeama de la o lamaie.
  4. Peste spuma de oua se adauga jumatate din cantitatea de faina cernuta si praful de copt, apoi se amesteca.
  5. Se toarna amestecul de apa minerala si zeama de lamaie.
  6. Se adauga restul de faina cernuta. Aluatul se omogenizeaza si se toarna in foite de copt, asezate in tava de briose.
  7. Tava se introduce in cuptorul incins. Briosele se coc la o temperatura medie, timp de 20 de minute, apoi se scot si se lasa la racit.
Preparare crema:
  1. Smantana pentru frisca se pune intr-un bol si se mixeaza pana se intareste.
  2. Se adauga cate o lingura de crema de zahar ars si se mixeaza.
  3. Nu se adauga altfel de indulcitor in crema pentru briose, crema de zahar ars fiind suficient de dulce.
  4. Briosele se orneaza cu crema pregatita si cu bucatele mici de lamaie.
Recipe by Briose de Acasa at http://www.briosedeacasa.ro/briose-cu-lamaie-si-crema-de-zahar-ars/