Briose cu Swiss Meringue si Zmeura
Tipul Retetei: Dessert
Timp de Pregatire: 
Timp de Gatit: 
Timp Total de Preparare: 
Numar Portii: 10
 
Reteta de vara: briose cu sampanie, apa de trandafiri, Swiss meringue si zmeura.
Ingrediente
Ingrediente aluat:
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 150 ml sampanie
  • 100 ml ulei
  • 1 lingura apa de trandafiri
  • 200 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 100 g zmeura
Ingrediente Swiss meringue:
  • 4 albusuri de ou
  • 5 linguri de zahar
  • 100 g zmeura pentru ornat
Instructiuni
Preparare aluat:
  1. Ouale si zaharul se pun intr-un bol inalt si se amesteca pentru cateva minute, pana cand zaharul se topeste si se obtine o spuma de oua.
  2. Se adauga uleiul incet peste spuma si se amesteca, apoi se adauga si apa de trandafiri.
  3. Se incorporeaza jumatate din cantitatea de faina cernuta, impreuna cu praful de copt. Aluatul se amesteca.
  4. Se adauga sampania, apoi restul de faina si se omogenizeaza compozitia.
  5. Zmeura spalata si uscata se taie in bucati si se adauga in aluat.
  6. In tava speciala pentru briose se aseaza foitele de copt si se toarna aluatul.
  7. Tava se introduce in cuptorul preincins. Briosele se coc timp de 20 de minute, la o temperatura medie, apoi se scot si se lasa la racit.
Preparare Swiss meringue:
  1. Albusurile de ou se pun intr-un vas din metal sau sticla peste un alt vas cu apa clocotita, pe foc, apoi se amesteca incontinuu cu un tel.
  2. Se incorporeaza treptat cate o lingura de zahar si se amesteca pana cand zaharul se topeste complet si albusurile se incalzesc bine. Acestea se prepara termic la bain-marie pana se obtine o spuma groasa, alba.
  3. Spuma se transfera apoi intr-un vas inalt si se mixeaza 10 minute pana se obtine o bezea groasa care sa nu curga.
  4. Briosele se orneaza cu Swiss meringue (bezeaua groasa obtinuta mai devreme) si zmeura. Se pot adauga frunze mici de menta sau busuioc.
Recipe by Briose de Acasa at http://www.briosedeacasa.ro/briose-cu-swiss-meringue-si-zmeura/