Briose Aperitiv cu Branza de Capra
Tipul Retetei: Aperitiv
Timp de Pregatire: 
Timp de Gatit: 
Timp Total de Preparare: 
Numar Portii: 16
 
Reteta usoara de briose aperitiv cu branza de capra si salata de rosii cu busuioc
Ingrediente
  • 4 oua
  • ½ lingurita sare
  • un praf de piper negru
  • 100 g unt
  • 150 ml lapte
  • 250 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 200 g branza telemea de capra
Instructiuni
  1. Intr-un vas mic pe foc se toarna laptele si se adauga untul taiat cubulete. Se amesteca incontinuu pana cand untul se topeste, apoi se ia de pe foc si se lasa putin la racit.
  2. Ouale se pun intr-un bol mare si se mixeaza cateva minute, se adauga sarea si un praf de piper negru (daca briosele sunt pentru copii mici, piperul poate fi eliminat).
  3. Peste oua se cerne jumatate din cantitatea de faina si praful de copt, apoi se amesteca.
  4. Laptele si untul topit se toarna in aluat, apoi se cerne si restul de faina. Aluatul se omogenizeaza.
  5. Branza de capra se faramiteaza si se adauga in aluat. Nu uitati sa pastrati putina branza pentru a presara deasupra brioselor inainte de a fi introduse in cuptor.
  6. Pentru coacere se pot folosi forme din silicon sau din aluminiu. Nu recomand foite din hartie, pentru ca branza se va topi in cuptor si se poate lipi de acestea.
  7. Aluatul se toarna in forme si se baga in cuptorul incins in prealabil.
  8. Briosele se coc in aproximativ 25 de minute, la o temperatura medie, pana cand branza presarata pe deasupra incepe sa se rumneasca usor.
  9. Briosele se scot apoi din cuptor si se lasa la racit 30 de minute inainte de a fi servite.
Recipe by Briose de Acasa at http://www.briosedeacasa.ro/briose-aperitiv-cu-branza-de-capra/