Briose de Post cu Roscove, Curmale si Sirop de Agave
Tipul Retetei: Desert
Timp de Pregatire: 
Timp de Gatit: 
Timp Total de Preparare: 
Numar Portii: 12
 
Reteta simpla si rapida de briose de post cu pudra de roscove, fulgi de ovaz, scortisoara, curmale si sirop de agave.
Ingrediente
  • 250 g faina
  • 30 g pudra de roscove (aproximativ 2 linguri)
  • 50 g fulgi de ovaz
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 plic praf de copt
  • 200 ml lapte de soia
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 100 ml sirop de agave (aproximativ 3 linguri)
  • 100 g curmale uscate
Instructiuni
  1. Faina, praful de copt, pudra de roscove, fulgii de ovaz si scortisoara se amesteca intr-un bol mare. Se pastreaza o lingura de fulgi de ovaz pentru a o presara deasupra brioselor.
  2. Laptele de soia, uleiul de floarea soarelui si siropul de agave se amesteca intr-un alt vas.
  3. Ingredientele lichide se toarna peste cele uscate si se amesteca, pana se obtine un aluat omogen.
  4. Curmalele se desfac si se curata de samburi, apoi se pun intr-un vas, se toarna apa fiarta peste ele si se lasa cateva minute acoperite cu un capac.
  5. Curmalele se scot din apa si se taie in bucati mici, apoi se adauga in aluatul preparat mai devreme.
  6. Aluatul se toarna in forme de briose din silicon sau aluminiu, apoi se presara fulgii de ovaz pastrati si se baga in cuptorul preincins.
  7. Briosele se coc in aproximativ 25 de minute, la o temperatura medie, apoi se scot si se lasa la racit inainte de a fi servite.
Recipe by Briose de Acasa at http://www.briosedeacasa.ro/briose-de-post-cu-roscove-curmale-si-sirop-de-agave/